Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΟΠ Προκήρυξη 2022: Βγαίνει το ΦΕΚ για 1600 προσλήψεις

Οι προσλήψεις 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) για το 2022 έχει εξαγγελθεί και σύμφωνα...









Οι προσλήψεις 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) για το 2022 έχει εξαγγελθεί και σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες βγαίνει το ΦΕΚ με την προκήρυξη.

Σε αυτήν την προκήρυξη που θα βγει, θα αναφέρονται τα προσόντα, η σωματική ικανότητα ανάλογα με την ειδικότητα και τα μόρια.

Θα καθοριστούν επίσης οι ημερομηνίες στις οποίες οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ θα περάσουν τις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, οι ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν 7ετή υποχρέωση παραμονής στις ΕΔ, εκτός εάν προγενέστερα έχει γίνει δεκτή τυχόν υποβληθείσα αίτηση παραίτησης.

Μετά τη συμπλήρωση της 7ετούς υπηρεσίας μονιμοποιούνται κατόπιν αιτήσεως, με τον φέροντα βαθμό, εφόσον επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις και κριθούν βάσει των ατομικών φακέλων τους κατάλληλοι για μονιμοποίηση.

Εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των λοιπών Κλάδων και μπορούν να προαχθούν σε Ανθυπασπιστές μόνο επ’ ανδραγαθία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο αναλυτικός αριθμός των ανακατατασσόμενων οπλιτών, επανακατατασσόμενων εφέδρων για βραχεία περίοδο και Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ενοπλες Δυνάμεις για το έτος 2022.

Ο αριθμός των ανακατατασσόμενων οπλιτών και των επανακατατασσόμενων εφέδρων στις Ενοπλες Δυνάμεις για το έτος 2022 ορίζεται ως εξής:

α. Εξακόσιοι (600) για τον Στρατό Ξηράς.
β. Διακόσιοι (200) για το Πολεμικό Ναυτικό.
γ. Διακόσιοι (200) για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2022, ορίζεται ως εξής:

α. Χίλιοι (1.000) στον Στρατό Ξηράς.
β. Τριακόσιοι (300) στο Πολεμικό Ναυτικό.
γ. Διακόσιοι ογδόντα (280) στην Πολεμική Αεροπορία.
δ. Είκοσι (20) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός των ΟΒΑ επήλθε τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων ΟΒΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ.

Με τη ρύθμιση αυτή, οι Ε.Δ. κερδίζουν την ένταξη στον υπ’ όψιν θεσμό προσωπικού, το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.