Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία-ΣΕΑ: Έμφαση στο Ρωσία-Ουκρανία, αλλά δεν ξεχνά και την ανατολική Μεσόγειο…

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό την προεδρία του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...







Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό την προεδρία του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά, εκδόθηκε αναλυτική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο δεύτερο για το τρέχον έτος Συμβούλιο είναι οι εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπογραμμίζεται η σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας και τονίζεται ότι οι διατάξεις του Μοντρέ θα εφαρμοστούν επιμελώς.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Οι τελευταίες εξελίξεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας συζητήθηκαν σε όλες τις διαστάσεις τους. Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις έπρεπε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να αυξηθούν οι προσπάθειες για μόνιμη επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών”.

Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης καθώς και της εκπλήρωσης των ευθυνών της, συμπεριλαμβανομένης της επιμελούς εφαρμογής της Συνθήκης του Μοντρέ, για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα. “Τονίστηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει την ασφάλεια των συνόρων της και τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από cnnturk.com




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.