Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος αναλυτής: Η τουρκία κάνει τα πάντα για να μην δυσαρεστήσει την Ρωσία! Έκλεισε τα στενά για όλους και στίνει στη Μόσχα «ανάπαυλα»

Ο Γιορούκ Ισίκ, αναλυτής Γεωπολιτικής στην Αγκυρα και επικεφαλής του Bosphorus Observer, δήλωσε στο Reuters ότι η Τουρκία έκλεισε το Βόσπορ...









Ο Γιορούκ Ισίκ, αναλυτής Γεωπολιτικής στην Αγκυρα και επικεφαλής του Bosphorus Observer, δήλωσε στο Reuters ότι η Τουρκία έκλεισε το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια για όλες τις χώρες.

«Λοιπόν, όντως συνέβη, έκλεισαν…Έκλεισαν σε όλη την ναυσιπλοΐα, όχι μόνο στο ρωσικά πλοία», δήλωσε ο Ισίκ, προσθέτοντας ότι το κλείσιμο των Στενών πρέπει να ερμηνευθεί ως κίνηση της Άγκυρας που δίνει στην Μόσχα «ανάπαυλα» για να ορίσει την θέση της.

Την ώρα που χαρακτηρίζει την ρωσική εισβολή απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία έχει προσεκτικά διαμορφώσει την ρητορική της ώστε να μην δυσαρεστήσει την Μόσχα, με την οποία η Άγκυρα διατηρεί στενούς δεσμούς στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας και του τουρισμού. Έχει καλέσει σε διάλογο και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει «ειρηνευτικές συνομιλίες».

Η Τουρκία οικοδομεί στενές σχέσεις με την Ρωσία, αλλά έχει πωλήσει drones στην Ουκρανία και έχει υπογράψει με το Κίεβο συμφωνία συμπαραγωγής τους, προκαλώντας τη οργή της Μόσχας. Είναι επίσης αντίθετη με την ρωσική πολιτική στην Συρία και την Λιβύη, καθώς και στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

«Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία κάνει κάθε προσπάθεια ή βλέπετε ότι κάνει τα πάντα, για να μην δυσαρεστήσει την Ρωσία», δήλωσε ο Ισίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.