Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η αστυνομία μπούκαρε στο σπίτι του Μπορίσοφ - Πληροφορίες για σύλληψή του

 Γύρω στις 8 το βράδυ απόψε, δέκα αστυνομικοί με πολιτικά μπήκαν στο σπίτι του αρχηγού του GERB Μπόικο Μπορίσοφ στην Μπάνκια, σύμφωνα με δημ...


 Γύρω στις 8 το βράδυ απόψε, δέκα αστυνομικοί με πολιτικά μπήκαν στο σπίτι του αρχηγού του GERB Μπόικο Μπορίσοφ στην Μπάνκια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Μπορίσοφ συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων οι Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, Μέντα Στογιάνοβα και Σεβντελίνα Αρναούντοβα. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ όμως η είδηση​​ αυτή διαγράφηκε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Αργότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σε εξέλιξη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε σχέση με 120 υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη Βουλγαρία. Έρευνες και κατασχέσεις γίνονται σε πολλές διευθύνσεις. Οι Μπόικο Μπορίσοφ, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, Μέντα Στογιάνοβα και Σεβνταλίνα Αρναούντοβα κρατούνται αυτή τη στιγμή. Η δράση συνεχίζεται».

Ο αντιπρόεδρος του GERB Ντανιέλ Μίτοφ περιέγραψε αυτό που συνέβαινε ως ενέργεια της Γκεστάπο. Ο δικηγόρος Μένκο Μένκοφ είπε ότι δεν του επετράπη να επισκεφτεί το σπίτι του Μπορίσοφ. «Δεν έχω ιδέα τι κάνουν. Περιμένουν εντολή από έναν αρχηγό. Περιμένω να με συλλάβουν επίσης», είπε ο Μένκοφ στο σπίτι του Μπορίσοφ.

Αυτό είναι πολιτική καταστολή. Έτσι όρισε τις ενέργειες της αστυνομίας ο Τόμισλαβ Ντόντσεφ. «Ο Πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ έχει προσκληθεί πολλές φορές στο κοινοβούλιο, αντ' αυτού έστειλε αστυνομία στο σπίτι του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Μπόικο Μπορίσοφ. Αυτό είναι στη φύση της πολιτικής καταστολής», είπε ο Τόμισλαβ Ντόντσεφ.

«Κόσμος τηλεφωνεί από όλη τη χώρα και προετοιμαζόμαστε για διαδηλώσεις. Έχουμε ήδη ενημερώσει την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το τι συμβαίνει, συμπεριλαμβανομένων των Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Λόπες και άλλων», δήλωσε ο Νίκολα Νικόλοφ.

Διευκρίνισε ότι η Μέντα Στογιάνοβα και ο Βλαντισλάφ Γκοράνοφ βρίσκονται στα σπίτια τους και κανείς δεν τους έχει συλλάβει. Γίνεται έρευνα στο σπίτι της Αρναούντοβα, εξήγησε.

«Ο Μπορίσοφ δεν έχει τεθεί υπό κράτηση, πρόκειται για ωμή χειραγώγηση των γεγονότων. Αυτό δεν είναι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ο Μπορίσοφ είναι στο σπίτι του. Ο δικηγόρος του έγινε δεκτός μία ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση», δήλωσε η Ντεσισλάβα Ατανάσοβα, πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου του GERB.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σίικα Μίλεβα είπε ότι η εισαγγελία δεν είχε ενημερωθεί για την ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.