Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρε μαζέψτε τον μογγόλο Τατάρ: Κοινωνικά ευαίσθητο το ψευδοκράτος και οι «τουρκοκύπριοι» έζησαν προσφυγιά και εγκλήματα!

 Για τις διαδικασίες ώστε να παραχωρηθεί βίζα σε άτομα από την Ουκρανία που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα, συζήτησε αντιπροσωπεία Ουκραν...


 Για τις διαδικασίες ώστε να παραχωρηθεί βίζα σε άτομα από την Ουκρανία που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα, συζήτησε αντιπροσωπεία Ουκρανών, που διαμένουν στα κατεχόμενα, με τον Ερσίν Τατάρ χθες.

 Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι απευθυνόμενος στους Ουκρανούς, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα ισχυρό και κοινωνικά ευαίσθητο «κράτος» και ότι έζησαν και οι Τουρκοκύπριοι προσφυγιά, συγκρούσεις και εγκλήματα κατά τη δεκαετία του 1960. Είπε ότι ίδρυσαν το «κράτος» τους με τη στήριξη της Τουρκίας και ειδικά ο τ/κ «λαός» αντιλαμβάνεται τις συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ουκρανικός λαός.

 Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι συζήτησε με τον «πρωθυπουργό» και τον «υπουργό εσωτερικών» το θέμα τις εισόδου και των διαδικασιών έκδοσης βίζας σε Ουκρανούς στα κατεχόμενα. «Πρέπει να γίνουν αμοιβαίες ρυθμίσεις, που θα μπορούν να απαντούν στις ανάγκες σας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα πολέμου. Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Βιώνεται ένα ανθρώπινο δράμα. Καθήκον μας είναι να ανοίξουμε τις αγκάλες μας σε αυτούς τους ανθρώπους», είπε. 

 Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, πρόσθεσε, το ψευδοκράτος άνοιξε τις αγκάλες του στους ανθρώπους που έρχονται από την Ουκρανία και θα συνεχίσει να το κάνει, αναφέροντας ότι ο ίδιος θα παρακολουθεί το θέμα.

 Στις δικές τους δηλώσεις, τα μέλη της αντιπροσωπείας ανέφεραν ότι έχουν μια μεγάλη οργάνωση που ίδρυσαν οι ομιλούντες ρωσικά στα κατεχόμενα με σκοπό να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς, που έρχονται στην κατεχόμενη Κύπρο και μετέφεραν στον Ερσίν Τατάρ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι.

 Εξάλλου, σε συνάντησή του χθες με αντιπροσωπεία της ένωσης Τ/κ εργολάβων, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν επενδυτές από την Ουκρανία και αλλού που θέλουν να έρθουν στο ψευδοκράτος για να κάνουν επενδύσεις. Επισημαίνοντας τη σημασία του τομέα των οικοδομών, είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν αγοραστές για τα οικοδομικά έργα και να υπάρχει ώθηση και των παρεμφερών τομέων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.