olivemagazine To ήξερες ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις όχι μόνο γεύση, αλλά και…έντομα; Τα μπαχαρικά ...
olivemagazineTo ήξερες ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις όχι μόνο γεύση, αλλά και…έντομα;
Τα μπαχαρικά σου πολύ πιθανό να «φιλοξενούν» μια ποικιλία από παράσιτα. Σύμφωνα με τη Huffington Post, δεν είναι ασυνήθιστο να βρoύμε μια αποικία εντόμων σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί μοιράζονται επίσης την αγάπη σου για κουρκούμά, κόλιανδρο, κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ. Μερικά από αυτά τα ζουζουνάκια έχουν το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι και απίθανο να συναντήσουμε και σκουληκάκια (πρόνυμφες), σύμφωνα με τη Huffington Post.
Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ δεν έχει σκισίματα, όπως συμβουλεύει ο Dr. Green. Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.