Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στο Χάρκοβο καταγγέλλει η Ουκρανία - «Βομβαρδίζουν αδιακρίτως αμάχους, είναι γενοκτονία»

Για εγκλήματα πολέμου και κρατική τρομοκρατία της Ρωσίας κάνει λόγο η Ουκρανία, αναφέροντας πως βομβαρδίζονται αδιάκριτα πόλεις δημιουργώντα...









Για εγκλήματα πολέμου και κρατική τρομοκρατία της Ρωσίας κάνει λόγο η Ουκρανία, αναφέροντας πως βομβαρδίζονται αδιάκριτα πόλεις δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές σε βασικές υποδομές.

«Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στο Χάρκοβο» συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

“Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας”, δηλώνει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και το Χάρκοβο ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

Είναι “έγκλημα πολέμου”, υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Χαρκόβου από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Αδιάκριτοι βομβαρδισμοί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό – που πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη – ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους “αδιάκριτους βομβαρδισμούς” πόλεων, όπως το Χάρκοβο, και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

“Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό με πυραύλους κτιρίων κατοικιών, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων και οχημάτων παροχής βοήθειας, πολιτικών λεωφορείων ούτε και τους εκατομμύρια πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τα ρωσικά πυρά”, τόνισε ο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής από την πλευρά του δήλωσε στη Διάσκεψη ότι το Κίεβο έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση “για την απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που προέρχεται από τη ρωσική επιθετικοτητα εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής”.


«Είναι γενοκτονία»

Και ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, υποστήριξε πως η Ρωσία βομβαρδίζει σκοπίμως πόλεις, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και υποδομές αμάχων για να σπείρει τον πανικό μεταξύ των Ουκρανών, κατήγγειλε σήμερα σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

“Έπεσε το πέπλο. Η Ρωσία βομβαρδίζει κέντρα πόλεων, εξαπολύει απευθείας πυραυλικά πλήγματα και πλήγματα του πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές και διοικητικά κέντρα”, σημείωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

“Ο σκοπός της Ρωσίας είναι σαφής –μαζικός πανικός, απώλειες αμάχων και κατεστραμμένες υποδομές. Η Ουκρανία πολεμάει έντιμα”, υπογράμμισε.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική επιχείρηση”, η οποία, όπως δηλώνει, δεν αποσκοπεί στην κατάληψη εδάφους, αλλά στην καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων του νότιου γείτονά της και την σύλληψη αυτών που θεωρεί επικίνδυνους εθνικιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.