Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή αγωνίας από την οικογένεια του Έλληνα πρόξενου που παραμένει εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη

Εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη παραμένει ο Έλληνας πρόξενος με την οικογένειά του να ζητά να βρεθεί τρόπος για τον ασφαλή επαναπατρισμό του....







Εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη παραμένει ο Έλληνας πρόξενος με την οικογένειά του να ζητά να βρεθεί τρόπος για τον ασφαλή επαναπατρισμό του.

Τα τελευταία 24ωρα η Μαριούπολη έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν περικυκλώσει την πόλη βομβαρδίζοντας μεγάλο μέρος της. Η Ουκρανία έχει απευθύνει έκκληση προκειμένου να αφεθούν οι άμαχοι να διαφύγουν από την περιοχή ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό.

Μεταξύ των αμάχων βρίσκονται Έλληνες ομογενείς, αλλά και ο Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχει μετακινηθεί σε καταφύγιο της περιοχής.

Η αδελφή του, Αμαλία Ανδρουλάκη, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5 της Κω ανέφερε: «Έχει τρόφιμα, πόσιμο νερό. Δεν έχει τρεχούμενο νερό, δεν έχει ρεύμα. Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης. Είναι ρίσκο να επιχειρηθεί έξοδος με τους δρόμους γεμάτους νάρκες». Όπως η ίδια επεσήμανε, βασικό προβληματισμό αποτελεί το γεγονός, πως δεν διαφαίνεται να υπάρχει στην παρούσα φάση έξοδος διαφυγής. «Φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη ότι αυτό που γίνεται είναι μία κτηνωδία, μία φρίκη. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι ελληνικές Αρχές επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα προκειμένου να υπάρξει μια νέα επιχείρηση διάσωσης όμως η σφοδρότητα των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μαριούπολης έχουν καταστήσει μια τέτοια πρωτοβουλία αδύνατη, λόγω του μεγάλου ρίσκου. .

«Ένας πόλεμος δεν έχει νικητές μόνο χαμένους. Είμαστε συγκινημένοι. Βρέθηκε εκεί τέλος του Γενάρη για να βοηθήσει τους Έλληνες διότι το ελληνικό στοιχείο εκεί είναι έντονο. Δεν θα άφηνε ο αδερφός μου τους Έλληνες και ας μας λυπεί εμάς αυτό την δεδομένη στιγμή. Ο αδερφός μου έχει βαθιά αισθήματα καθήκοντος. Είναι ειρηνόφιλος και μεγάλωσε με ένα βιβλίο στο χέρι. Είναι πολύγλωσσος. Κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει με ασφάλεια και υγεία. Καλές είναι οι προσευχές και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση αλλά δεν βοηθούν. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γυρίσει» τόνισε η κυρία Ανδρουλάκη, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να ενεργήσουν ώστε να επιστρέψει άμεσα πίσω με ασφάλεια, καθώς δεν διαφαίνεται καμία σύντομη διπλωματική λύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.