Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Revenge porn με κορίτσια της διπλανής πόρτας στη Θεσσαλονίκη... Εκατοντάδες καταγγελίες από γυναίκες!

Κατόπιν εκατοντάδων καταγγελιών από ανύποπτες γυναίκες που είδαν στο ∆ιαδίκτυο γυµνές τους φωτογραφίες παρενέβη η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµ...







Κατόπιν εκατοντάδων καταγγελιών από ανύποπτες γυναίκες που είδαν στο ∆ιαδίκτυο γυµνές τους φωτογραφίες παρενέβη η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος - Αποκαλύψεις-σοκ για την εφαρµογή όπου για να µπει ο ενδιαφερόµενος πρέπει να ανεβάσει πρώτα πορνό βίντεο

Το revenge porn, δηλαδή το εκδικητικό πορνό, όπως είναι ο όρος που αναφέρεται στη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του θύματος, δεν αφορά μόνο τους διάσημους, αλλά εκατοντάδες αθώα θύματα που έχουν δει τις φωτογραφίες τους ή sex tapes στο Διαδίκτυο.

Από νεαρές κοπέλες που έχει τύχει να παρασυρθούν σε μια συζήτηση στα social media μέχρι πρώην ερωμένες που έχουν χωρίσει με τον σύντροφό τους, καμία δεν ξεφεύγει από το κύκλωμα των εκβιαστών, για το οποίο το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως σαρωτικά στοιχεία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος διαδικτυακού βιασμού που υφίστανται τα θύματα, καθώς το υλικό δημοσιεύεται χωρίς να το ξέρουν και διακινείται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.


Βίντεο με πρωταγωνίστριες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή μόνες τους σε στιγμές αυτοϊκανοποίησης, γυμνές φωτογραφίες, αλλά και άλλου είδους ερωτικά σχήματα πρωταγωνιστούν σε ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό με το όνομα «KiK» και αφετηρία πάλι τη Θεσσαλονίκη. «Πώς σας φαίνεται το που...άκι», «αυτή γ...άω τώρα, σας αρέσει;», «αυτή είναι η πρώην μου, μεγάλη καρ...όλα από τη Θεσσαλονίκη» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν το άφθονο υλικό που ανεβάζουν οι δράστες στο Διαδίκτυο μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ομάδων, των οποίων πρόθεση είναι να εκθέσουν ή να εκδικηθούν την πρώην ή νυν σύντροφό τους ή απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν φίλες τους με σκοπό το κέρδος.




Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που αφήνουν επίτηδες τα ονόματα των γυναικών να φαίνονται προκειμένου να τις δουν οι υπόλοιποι χρήστες, ενώ συχνά ανεβάζουν πρώτα φωτογραφίες των θυμάτων από την καθημερινότητά τους, ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτή και να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους, και στη συνέχεια τις αποκαλύπτουν γυμνές ή σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο τρόπος που λειτουργεί κάθε ομάδα φαίνεται από την ονομασία που αποκτά στο Διαδίκτυο, ενώ ξεκάθαροι είναι και οι κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούσει κάθε χρήστης ώστε να μπορέσει και εκείνος να γίνει μέλος της ομάδας και να έχει πρόσβαση στο απαγορευμένο περιεχόμενο.

Ως εκ τούτου, κάθε μέλος θα πρέπει να προσφέρει το δικό του ερασιτεχνικό βίντεο ή φωτογραφία ώστε να μπορεί να δει τα βίντεο των υπόλοιπων χρηστών. Ξεκάθαρο επομένως είναι ότι το υλικό που ανταλλάσσεται ανάμεσα στα μέλη της εκάστοτε ομάδας είναι αμιγώς ερασιτεχνικό: τα μέλη κάθε κλειστής ομάδας, δηλαδή, ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους από γνωστές κοπέλες ή συντρόφους τους. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε χρήστης να είναι ενεργός στη συγκεκριμένη ομάδα και να στέλνει τακτικά υλικό, το οποίο θα ανανεώνεται, διαφορετικά τίθεται αυτομάτως εκτός.

Η ανάγκη ανανέωσης υλικού αυξάνει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες και το περιεχόμενο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες ανώνυμες κοπέλες να βρίσκουν τον εαυτό τους σε τέτοιου είδους ομάδες. Το viral μάλιστα είναι τόσο μεγάλο και η ανταλλαγή υλικού παίρνει τέτοιες διαστάσεις ώστε να αποκαλύπτεται πολύ εύκολα η ταυτότητα των θυμάτων: ανώνυμες κοπέλες που κάποιος γνωστός τους έτυχε να δει το βίντεο εκτίθενται με τον χειρότερο τρόπο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις διάσημες. Είναι γνωστά πολλά ονόματα αναγνωρίσιμων γυναικών και δια- σημοτήτων που υπήρξαν θύματα τέτοιου είδους εκβιαστών, πρώην συντρόφων ή απλά γνωστών τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιωάννας Τούνη, η οποία έχει ήδη προσφύγει για σχετικό ζήτημα στη Δικαιοσύνη

Ανήλικα θύματα

Οι κανόνες με τους οποίους λειτουργεί κάθε ομάδα είναι απλοί και οφείλουν να γίνονται «σεβαστοί» -όπως ακριβώς οι αντίστοιχοι κανόνες κάθε μαφίας- από την πρώτη στιγμή που κάποιος γίνεται αποδεκτός. Στα περισσότερα γκρουπ, βέβαια, το μήνυμα είναι σχεδόν το ίδιο και λέει ότι «φτιάχτηκε με σκοπό την ανταλλαγή ερασιτεχνικών βίντεο και φωτογραφιών από γνωστές μας Ελληνίδες», κάτι που πιστοποιεί ότι πρόκειται για καθαρά ερασιτεχνικά και όχι επαγγελματικά βίντεο. Απαραίτητο είναι, σύμφωνα με αυτή τη λογική, καθένας που επιθυμεί να εξακολουθεί να είναι ενεργός στην ομάδα να αποστέλλει τις δικές του φωτογραφίες -τουλάχιστον τρεις- με σεξουαλικό περιεχόμενο από «γνωστές του Ελληνίδες» σε αυτούς που έχουν την ευθύνη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ώστε να γίνει δεκτός και να μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.