Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Ερντογάν θεωρεί πως είναι ακίνδυνο να δώσει εντολή επίθεσης στην Ελλάδα»...!!! Τουρκική πρόκληση και επίθεση στο Αιγαίο βλέπει και η Σουηδία!

Προειδοποίηση για Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μετά την Γερμανία έχουμε και από την Σουηδία, καθώς ο Μπόρις Μπενούλιτς αρχισυντάκτης του M...









Προειδοποίηση για Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μετά την Γερμανία έχουμε και από την Σουηδία, καθώς ο Μπόρις Μπενούλιτς αρχισυντάκτης του Morgonposten αναφέρει: «Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι πρέπει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ ( Σουηδία) για να διατηρήσουμε την ασφάλεια στην Ευρώπη, και κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στην Τουρκία, διαπραγματεύονται με έναν άνθρωπο που απειλεί την ίδια ασφάλεια. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο αρνήθηκε πρόσφατα να αφήσει τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, αλλά έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετικός απέναντι στη γειτονική Ελλάδα».

Υπενθυμίζει ότι, το περασμένο καλοκαίρι, η Τουρκία ξεκίνησε μια εκστρατεία όπως συνήθως κάνουν οι χώρες, όταν προετοιμάζουν μια στρατιωτική επίθεση σε άλλη χώρα. Ή μάλλον, εντάθηκαν οι απειλητικές εκρήξεις κατά της Ελλάδας στις οποίες έχει επιληφθεί εδώ και καιρό η Τουρκία.

Σε επιστολή της 13ης Ιουλίου 2021 προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ Feridun Sinirlioğlu έγραψε ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά, «αποτελούσαν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».


Σε άλλη επιστολή της 30ής Σεπτεμβρίου 2021, η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας θα σήμαιναν ότι, δεν θα μπορούσε πλέον να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απονέμουν στην Ελλάδα προηγούμενες διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τα νησιά.

«Άρα: Η άποψη της Τουρκίας είναι ότι η Ελλάδα έχει χάσει το δικαίωμα σε νησιά, που εμείς στην Ευρώπη θεωρούσαμε εδώ και καιρό δεδομένα ως ελληνικά. Η Τουρκία νιώθει ότι απειλείται», αναφέρει.

Όμως η Τουρκία βρίσκεται στην 13η θέση στον κόσμο σε μέγεθος και δύναμη κρούσης, η Ελλάδα στην 27η.

Αφού τονίζει ότι η Τουρκία έχει 425.000 άνδρες στα όπλα ενώ η Ελλάδα 100.000, αναφέρει πως σε επιστολές της, η Τουρκία προέβαλε την ιδέα ότι οι υφιστάμενες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες δεν δίνουν στην Ελλάδα κανένα απολύτως δικαίωμα να ενισχύσει την άμυνα των νησιών. Όποιες απειλές και αν προκύψουν στην περιοχή, η Ελλάδα δεν πρέπει να μετακινήσει στρατιωτικές μονάδες στα νησιά, τότε θα χάσει το δικαίωμα σε αυτά τα νησιά, πιστεύει η Τουρκία.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία συνεχίζει ασύστολα τη στρατιωτική συσσώρευση που απαιτείται για την κατάκτηση των νησιών.

«Όσοι ελέγχουν τα νησιά όχι μόνο έχουν ισχυρή στρατιωτική θέση στη Μεσόγειο, υπάρχουν επίσης μεγάλοι πόροι φυσικού αερίου εδώ. Υπήρχαν εδώ και καιρό διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για το πώς να χαράξουν τα όρια των οικονομικών ζωνών σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Αυτός που ελέγχει τα νησιά, θα έχει φυσικά μια μεγαλύτερη οικονομική ζώνη, όπου θα μπορεί να κάνει γεωτρήσεις και για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο», αναφέρει και διερωτάται:

Υπάρχει τότε πραγματικός κίνδυνος επίθεσης στην Ελλάδα; Μπορούμε να περιμένουμε από τον έξω κόσμο, να στηρίξει την Ελλάδα εάν ο Ερντογάν εκδώσει περιοριστική εντολή;

«Μια εύλογη υπόθεση είναι ότι ο Ερντογάν εξετάζει την ιστορία της Τουρκίας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, είναι εντελώς ακίνδυνο να δοθεί η εντολή επίθεσης. Η Τουρκία συνήθως επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει», αναφέρει.

Αναφέρει ότι τον Αύγουστο του 1974, τουρκική δύναμη εισβολής αποβιβάζεται στην Κύπρο. Το ένα τρίτο του νησιού είναι κατεχόμενο και 150.000 Έλληνες εκδιώκονται από εκεί. Προηγουμένως αποτελούσαν το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της περιοχής. Αυτό το βόρειο τμήμα του νησιού εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ, ο ΟΗΕ και η λεγόμενη «παγκόσμια κοινότητα» θεωρούν την κατοχή παράνομη.

Τι ενδιαφέρει την Τουρκία αυτό;

Το Σουηδικό έντυπο υπενθυμίζει ότι, ενώ ο δυτικός κόσμος είναι πλέον πλήρως απασχολημένος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ερντογάν αύξησε την πίεση στην Ελλάδα. Από τις 26 έως τις 28 Απριλίου του τρέχοντος έτους, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν επανειλημμένα τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στη συνέχεια, υπενθύμισε ότι σε μια δήλωση στις 16 Οκτωβρίου 2020, η ΕΕ καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε:

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι προκλητική, αυξάνει για άλλη μια φορά τις εντάσεις, αντί να τις μειώνει», είπε.

Αλλά από τότε, οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και αυξήθηκαν. Το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2021, πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα για να αυξήσουν το βάρος για την Ελλάδα και να δημιουργήσουν αναταραχή και χάος.

Στις 10 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε ομιλία του ότι εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις «στρατιωτικές δραστηριότητες» στα νησιά, η Τουρκία θα προβεί σε «έκδοση τελικής προειδοποίησης».

Στις 11 Απριλίου, το τουρκικό ναυτικό ξεκίνησε μια μεγάλη ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή 122 πολεμικών πλοίων, με περιοχή ελιγμών το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Η άσκηση περιελάμβανε κατάκτηση νησιών.

«Και ενώ η Τουρκία απειλεί όλο και πιο ανοιχτά τα ελληνικά νησιά, η σουηδική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τον Ερντογάν για να επιτρέψει τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ. Όμως ο Ερντογάν αισθάνεται ότι απειλείται που η Σουηδία επιτρέπει στους συμπαθούντες του PKK να έχουν άποψη όταν μένουν στη Σουηδία.

Τι λέει, λοιπόν, το ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δύο χωρών που είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ;», αναφέρει.

«Η θέση του ΝΑΤΟ είναι ότι δεν παρεμβαίνει, πιστεύει ότι η ασιατική, ανοιχτά επιθετική Τουρκία, που έχει τη 13η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, πρέπει να συμφωνήσει με την ειρηνική, ευρωπαϊκή Ελλάδα, που έχει την 27η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο. Είναι λίγο ασαφές, πώς μπορεί να συναχθεί αυτή η θέση από τους καταστατικούς χάρτες του ΝΑΤΟ», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.