Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν για να αισθανθούν τον παλμό του κοινού στη χώρα, έτσι πριν από δέκα χρόνια, δ...
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν για να αισθανθούν τον παλμό του κοινού στη χώρα, έτσι πριν από δέκα χρόνια, διέγραψαν «κατά λάθος» τη λέξη «μακεδονική» από την επίσημη γλώσσα της χώρας και άλλαξε η εθνικότητα , όπου αντί για «Μακεδόνας» εμφανίστηκε ο όρος «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».
Προφανώς, αυτό το πείραμα του ΟΗΕ δεν ήταν καθόλου «λάθος», όπως εξήγησαν τότε οι υπηρεσίες του παγκόσμιου οργανισμού, αλλά ένα «πιλοτικό έργο» που υλοποιείται αυτή τη στιγμή.
Υπάρχει εσωτερική σύσταση για τη χρήση του όρου «γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στις υπηρεσίες του ΟΗΕ
Αφού έγινε η αλλαγή του ονόματος της χώρας μας με προσθήκη γεωγραφικού προσδιορισμού – γράφει η «Nova Makedonija» - δεν σταματούν δραστηριότητες από το εξωτερικό, σε ορισμένες χώρες και σε διεθνείς οργανισμούς, που δείχνουν δείκτες που δείχνουν ακόμη πιο έντονη επιθετικότητα προς εμάς, προς την κατεύθυνση της εθνικής ονομασίας, ξεκινώντας από το όνομα του λαού μας, με μερικά νομίσματα, μέχρι την (επαν)ονομασία της μακεδονικής μας γλώσσας.
Όχι μόνο συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το εγχείρημα τα κέντρα εξουσίας από τη γειτονιά μας, των οποίων η ήδη προφανής πρόθεση είναι να διαγράψουν τον ‘μακεδονικό’ λαό και όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά είναι ακόμη πιο μοιραίο το γεγονός ότι σε αυτό το σενάριο περιλαμβάνονται και ορισμένοι διεθνείς θεσμοί.
Δηλαδή, οι όροι «Βορειομακεδόνας» και «βορειομακεδονική» ακούγονται όλο και πιο συχνά ως σημάδι για τον λαό και τη γλώσσα, που είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της αλλαγμένης ονομασίας, πάνω στην οποία οικοδομείται μια νέα ταυτότητα Φρανκενστάιν, και η παλιά αρχική μακεδονική ταυτότητα είναι αβάσιμη από τους γείτονες.
Εάν υπάρξει κλιμάκωση τότε θα πρέπει να δράσει το ΥΠΕΞ
Ο πρώην πρεσβευτής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, Ζόραν Ντάμπιτς, λέει ότι το επόμενο βήμα εάν το όλο θέμα πάει πολύ μακριά και κλιμακωθεί είναι μια αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.
«Αν κλιμακωθεί το έργο, τότε να ενεργήσει ο υπουργός. Συνήθως τα πράγματα δεν πάνε τόσο μακριά γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις η δουλειά γίνεται σε επίπεδο πρεσβευτών, με τρόπο που γράφεται μια διακριτική σημείωση στον Γενικό Γραμματέα, στις υπηρεσίες και αυτό είναι διπλωματική πρακτική. Αν έρθει η δουλειά στον υπουργό, είναι ήδη υπερβολή. Τότε εμπλέκεται το κοινό και καμία οργάνωση δεν το θέλει αυτό. Αυτές είναι οι διαδικασίες», εξηγεί ο Ντάμπιτς.
Στο μεταξύ, η «Nova Makedonija» προσπαθεί συνεχώς να έρχεται ηλεκτρονικά σε επαφή με τη μόνιμη αποστολή της Βόρειας Μακεδονίας στον ΟΗΕ για να ενημερωθεί εάν οι εκπρόσωποί μας γνωρίζουν τέτοιες εσωτερικές συστάσεις στη Γραμματεία του ΟΗΕ για τη χρήση του όρου «γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά μέχρι το κλείσιμο αυτού του άρθρου, δυστυχώς, δεν λάβαμε απάντηση.
novamakedonija.com.mk
--
The Hellenic Information Team
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.