Στην Ουκρανία γράφεται αυτή τη στιγμή μία νέα σελίδα στις αεροπορικές επιχειρήσεις, με μία νέα εποχή να αναδύεται και την Ελλάδα να φαίνετα...
Στην Ουκρανία γράφεται αυτή τη στιγμή μία νέα σελίδα στις αεροπορικές επιχειρήσεις, με μία νέα εποχή να αναδύεται και την Ελλάδα να φαίνεται πως θα είναι μέρος αυτής της νέας τάξης πραγμάτων.
Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει το… απίστευτο στην Ουκρανία. Να μην έχουν επιτύχει, παρά τον μεγάλο αριθμό μαχητικών που διαθέτουν την αεροπορική υπεροπλία.
Σύμφωνα με το έγκυρο 19fortyfive.com, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει πως οδεύουμε προς το τέλος της κυριαρχίας των μαχητικών τέταρτης γενιάς (σ.σ. Su 35 και F-16).
Ακόμα και η προβληματική ουκρανική αεράμυνα έχει βάλει δύσκολα στα ρωσικά S-35, με την Μόσχα να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την υπεροπλία στους ουρανούς της Ουκρανίας.
Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως το μέλλον βασίζεται πλέον στα F-35, με την Lockheed Martin να μην κρύβει την ικανοποίησή της από την πορεία του ενδιαφέροντος για τα αμερικανικά στελθ μαχητικά.
Σύμφωνα με το 19fortyfive.com οι νέες μορφές πολέμου έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στην επιλογή των F-35, μεταξύ των οποίων την Γερμανία, την Ελβετία, την Φινλαδνία, την Ελλάδα και την Τσεχία.
Μάλιστα η πρώτη παράδοση των F-35 Lightning II στη Luftwaffe θα γίνει το 2026, με τα F-35 να αντικαθιστούν σταδιακά τα γερμανικά Tornado.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύει μια για πάντα ότι ιδέες όπως το μαχητικό F-15EX που δεν είναι στελθ είναι πραγματικά ανόητες και θα σκοτώσουν Αμερικανούς πιλότους σε πόλεμο με τη Ρωσία ή την Κίνα», εξήγησε ο Χάρι Τζ. Καζιάνης , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Rogue States Project.
«Το F-35 είναι το μόνο μαχητικό αεροσκάφος έτοιμο και ικανό να αντιμετωπίσει τις σκληρές αεράμυνες του μέλλοντος όπως τα S-300, S-400 και S-500 που θα πρέπει να νικήσουν», αναφέρει.
«Το F-35 σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε αμφισβητούμενο εναέριο χώρο, με ικανότητες ακριβώς εστιασμένες σε αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία», είπε στο TheAviationist ο Μπίλι Φλιν, πρώην Καναδός αντισυνταγματάρχης και ανώτερος πιλότος δοκιμών F-35.
Με όλα αυτά σίγουρα δεν νοιώθουν άνετα στην Τουρκία, βλέποντας πως η Ελλάδα μπαίνει σιγά σιγά στο κλειστό μπλοκ των χωρών που εμπιστεύεται η Ουάσιγκτον για την χρήση των F-35.
Γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας πως η Τουρκία έχει κάνει το τεράστιο λάθος με το τουρκικό δίκτυο 5G, το οποίο κατασκευάστηκε από την κινεζική Huawei.
Aυτό σημαίνει πως ΠΟΤΕ στην Τουρκία, όσο το 5G ελέγχεται από την Κίνα, δεν θα δωθεί κρίσιμη αμερικανική τεχνολογία.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.