Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με Επίκεντρο το Ιρανικό Κουρδιστάν! Δέκατη ημέρα αιματηρών συγκρούσεων – Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί...

Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται στο Ιράν οι συγκρούσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας με διαδηλω...





Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται στο Ιράν οι συγκρούσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας με διαδηλωτές σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 70.

Παρά την αύξηση του αριθμού των νεκρών και τη σφοδρή αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας απέναντι στους διαδηλωτές τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter συνεχίζουν να δείχνουν διαδηλωτές στους δρόμους να φωνάζουν ζητώντας την πτώση του θρησκευτικού κατεστημένου. Διαδηλώσεις γίνονται στην Τεχεράνη, στο Ταμπρίζ, στο Καράι,, στο Κομ, στο Γιαζντ και σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αστυνομία συγκρούεται με «εξεγερμένους» σε μερικές πόλεις και κάνει χρήση δακρυγόνων για να καταστείλει τις διαδηλώσεις.

Τα βίντεο δείχνουν τους διαδηλωτές να φωνάζουν “Γυναίκα, ζωή, ελευθερία», με τις γυναίκες διαδηλώτριες να καίνε τις μαντήλες τους. Άλλα βίντεο δείχνουν τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Θάνατος στο δικτάτορα», εννοώντας τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

Στις κουρδικές πόλεις Σαναντάζ και Σαρντάστ, τα βίντεο έδειξαν τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. “Οι δρόμοι έγιναν πεδίο μάχης”, δηλώνει ένας διαδηλωτής, ενώ κάποιος άλλος υπόσχεται: «Θα σκοτώσω αυτούς που σκότωσαν την αδερφή μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.