Προσαρμογή του ελληνικού οπλοστασίου στην φύλαξη των έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης με Αίγυπτο-Ισραήλ ΗΕλλάδα σκοπεύει να αγοράσει ισραηλιν...
Προσαρμογή του ελληνικού οπλοστασίου στην φύλαξη των έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης με Αίγυπτο-Ισραήλ
ΗΕλλάδα σκοπεύει να αγοράσει ισραηλινό εξοπλισμό C-UAS και σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει το MQ-9B SeaGuardian, αναφέρει η ιστοσελίδα shephardmedia.com
“Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά να βελτιώσει τις δυνατότητες θαλάσσιας επιτήρησης και αναχαίτισης,ειδικά δεδομένου του ολοένα αυξανόμενου στόλου των τουρκικών UAV που επιχειρούν εντός ή κοντά στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου και της Κύπρου, και φαίνεται ότι έχει βρει λύσεις από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Στις αρχές Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την προμήθεια τριών UAV MQ-9B SeaGuardian και δύο σταθμών ελέγχου εδάφους από τις ΗΠΑ με συνολικό κόστος σχεδόν 400 εκατ. ευρώ (455,92 εκατ. Δολάρια)”, τονίζει το δημοσίευμα.
Η χώρα μας έχει εφαρμόσει αθόρυβα μια πρακτική για την δημιουργία μιας «πραγματικής ομπρέλας ενάντια στα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα» πάνω από νησιά και άλλες σημαντικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες (UAS Vision).
Το σύστημα χρησιμοποιεί ισραηλινή τεχνολογία για να τυφλώνει τα τουρκικά drones και να διαταράσσει τα σχέδια πτήσης τους.
Κατασκευασμένο από τα συστήματα προηγμένης άμυνας της ισραηλινής εταιρείας Rafael, το Drone Dome, όπως υποδηλώνει το όνομα, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση εχθρικών drones.
Μπορεί να εξουδετερώσει τα drones παρεμποδίζοντας τις επικοινωνίες και το GPS τους.
Για πλήρως αυτόνομα drones, χρησιμοποιεί ένα αόρατο λέιζερ 10 κιλοβάτ που μπορεί να καταρρίψει drones έως και δύο μίλια μακριά.
Η Rafael προσφέρει στους πελάτες της προσαρμοσμένες εκδόσεις του συστήματος, όπως πιθανότατα έχει κάνει σε αυτή την περίπτωση για την Ελλάδα, αναφέρουν ξένες πηγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.