Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν θα ξέρουν από που τους έρχεται....!!! «Τα ελληνικά Rafale F3R δεν επηρεάζονται από ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αιγαίο» λένε τούρκοι ειδικοί, που ψάχνουν λύσεις σε όλο τον πλάνήτη!

Πανικός και φόβος διακατέχει την τουρκική πλευρά, η οποία παραδέχεται μέσω του τύπου της, τις τεράστιες πλέον δυνατότητες των ελληνικών μαχη...







Πανικός και φόβος διακατέχει την τουρκική πλευρά, η οποία παραδέχεται μέσω του τύπου της, τις τεράστιες πλέον δυνατότητες των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R, τα οποία μέσω των υπερσύγχρονων ραντάρ τους, έχουν την δυνατότητα κυριαρχίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

“Τα ελληνικά Rafale F3R επηρεάζονται ελάχιστα από τουρκική ηλεκτρονική επίθεση, χάρη στο ραντάρ «Active Electronic Scanning Array» (AESA) RBE2, και η παρουσία τους στην Ελλάδα πιέζειι αφόρητα την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, αφού η πιθανότητα αγοράς του Rafale από την Τουρκία θεωρείται πολύ χαμηλή λόγω των τεταμένων σχέσεων με τη Γαλλία, και των αμοιβαίων αυξανόμενων εντάσεων με το Παρίσι”
, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι θεωρούν ως πρώτη επιλογή την αγορά MiG-29 και το Su-27, τα οποία είναι μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζει η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το MiG-29, ένα μαχητικό αεροσκάφος μικρής ακτίνας με μεγάλη ευελιξία και μαζί με τα Su-27, αποτελεί την κύρια δύναμη μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Αεροσκάφη αυτού του τύπου διαθέτουν χώρες όπως, η Αλγερία, το Μπαγκλαντές, το Αζερμπαϊτζάν, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα, η Μαλαισία, η Σερβία, η Συρία, η Ουκρανία και το Τουρκμενιστάν.

Οι Τούρκοι ειδικοί τονίζουν ότι όπως τα F-16, έτσι και τα Su-27 έρχονται στο προσκήνιο λόγω χαμηλού ίχνους στα εχθρικά ραντάρ.

Θεωρούν μάλιστα ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27, έχει κάποια χαρακτηριστικά ενός μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, ενώ είναι γνωστό ότι έχει την ικανότητα να μεταφέρει 6 πυρηνικές βόμβες, καθεμία από τις οποίες είναι του ενός κιλοτόνου.

“Η προμήθεια ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελεί ερωτηματικό για την Τουρκία, αφού ολόκληρη η οργάνωση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι δομημένη σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να τεθεί σε ισχύ ολόκληρη αλυσίδα υποστήριξης του αεροσκάφους αυτού, ενώ θα υπάρξει απαίτηση για πολλές αλλαγές στα συστήματα του, αυξάνοντας έτσι και το κόστος του.

Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, αυτή θα είναι καθαρά πολιτική, στρέφοντας την Τουρκία προς τη Ρωσία αντί των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην χώρα μας.

Επίσης μια τέτοια απόφαση θα σήμαινε μια ριζική στρατηγική αλλαγή για της Τουρκία που θα οδηγούσε ακόμα και σε αποχώρηση από το ΝΑΤΟ”, δηλώνει Τούρκος ειδικός.

Τα πακιστανικά μαχητικά F-17 Thunder Block III, είναι απίθανο να συμπεριληφθούν στην λίστα της Άγκυρας για τα πιθανά προς αγορά μαχητικά.

Τα μαχητικά Eurofighter Typhoon έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από τα ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη 4ης ++ γενιάς, και δεν προτιμώνται ιδιαίτερα λόγω του υψηλού κόστους τους.

Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει 30 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon Tranche 1.Η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας-Βρετανίας είναι καλή ενώ οι πλευρές ήδη συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος μελλοντικού τουρκικού μαχητικού (MMU).

«Μπορεί όμως η Αγγλία να πουλήσει Typhoons στην Τουρκία; Εκτιμάται ότι εάν πληρούνται οι κατάλληλες διπλωματικές προϋποθέσεις, γιατί όχι;”, δηλώνει ο ίδιος Τούρκος ειδικός.

Στην λίστα της Άγκυρας είναι και το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος Chengdu J-10, ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, που διαθέτει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα που χρησιμοποιούνται στα πολεμικά αεροσκάφη της σειράς Su-27.

Το J-10 ξεχωρίζει ως η πρώτη προσπάθεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να αναπτύξει μαχητικό τέταρτης γενιάς συγκρίσιμο με τα αμερικανικά F-15C Eagle και F-16, καθώς και τα σοβιετικά Su-27 Flanker και Mikoyan MiG.

“Το σχετικά χαμηλού κόστους μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας εντυπωσιάζει με το ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης συστοιχίας (PESA), αφού δίνει την δυνατότητα εξουδετέρωσης 4 στόχων ταυτόχρονα, και έχει πιθανότητες.

Το σουηδικό μαχητικό Gripen, έχει επίσης μεγάλες δυνατότητες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα σύγχρονα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται στον Δυτικό Κόσμο.

Επιπλέον, το μοντέλο Gripen-M, που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες της Βραζιλίας και της Ινδίας, έχει σχεδιαστεί για τη δυνατότητα προσγείωσης σε αεροπλανοφόρο. Λαμβάνοντας υπόψη την περάτωση κατασκευής του αεροπλανοφόρου Αναντολού, τα σουηδικά αεροσκάφη μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση”, καταλήγει ο ίδιος.

Η ενδεχόμενη προγραμματισμένη αγορά από την Ελλάδα αεροσκαφών των F-35 και τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών F-16, έχει προκαλέσει πανικό στην Τουρκία αφού χάνεται ο έλεγχος Αιγαίου και Α.Μεσογείου.

Μια άμεση αγορά 30-40 αεροσκαφών από τους Τούρκους έχει ήδη ενεργοποιηθεί, με την τουρκική κυβέρνηση να αναζητά εδώ και τώρα επιχειρησιακά μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale F3R. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.