Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρύος ιδρώτας των Τούρκων από τις… Ελληνικές Οχιές! Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει...

Δεν είναι μόνο τα Rafale που αυξάνονται διαρκώς. Έρχονται και οι «Οχιές» να κάνουν τους γείτονες να χάσουν τον ύπνο τους. Δεν χωρά πλέον κα...





Δεν είναι μόνο τα Rafale που αυξάνονται διαρκώς. Έρχονται και οι «Οχιές» να κάνουν τους γείτονες να χάσουν τον ύπνο τους.

Δεν χωρά πλέον καμία αμφιβολία ότι οι συσχετισμοί, τουλάχιστον στον αέρα πάνω από το Αιγαίο έχουν αλλάξει δραματικά υπέρ της Ελλάδας.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την αγορά και ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και πλέον ο αριθμός των σύγχρονων αεροπλάνων που έχουμε στην διάθεσή μας είναι μία αρκετά υπολογίσιμη δύναμη.

Και δεν είναι μόνο τα Rafale. Είναι και τα F16 Viper, τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν τέσσερα στον αριθμό, βγαλμένα από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Η τέταρτη αυτή «Οχιά» θα βρεθεί μαζί με τις άλλες τρεις στην Σούδα, κλείνοντας την πρώτη φάση του προγράμματος.

Πάνω σε αυτή την πρώτη φάση θα βασιστεί η εξέλιξη και του υπόλοιπου προγράμματος για τα 78 στον αριθμό F16 που θα περάσουν στην γενιά Viper, με ρυθμό περίπου ενός μαχητικού το μήνα.

Το πρόγραμμα είναι εντός χρονοδιαγράμματος με την εργασία που γίνεται στην ΕΑΒ να χαρακτηρίζεται και από τους Αμερικάνους πολύ υψηλού επιπέδου.

Όπως όλα δείχνουν, σε ένα χρόνο από τώρα, η Πολεμική μας Αεροπορία θα είναι εφοδιασμένη με τουλάχιστον 17 Viper. Αν σε αυτά προστεθούν και τα περίπου 18 Rafale που θα υπάρχουν στο δυναμικό της το ίδιο διάστημα, είναι προφανές ότι δημιουργούν ένα εντελώς νέο περιβάλλον πάνω από το Αιγαίο.

Την ίδια ώρα η απέναντι πλευρά δεν στον ορίζοντα κάποια σημαντική απάντηση σε αυτή την ελληνική υπεροπλία, εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά από την πλευρά των ΗΠΑ και την απαγόρευση της πώλησης των F16 στην Τουρκία.

Έχουν βέβαια δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη των drones (πέταξε και το πρώτο UAV με jet κινητήρα Kızılelma), όμως και εκεί η ελληνική συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ -και όχι μόνο- έχει την ικανότητα να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.