ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ-UAV ΑΡΧΥΤΑΣ σε ισχύ-Όλα τα προγράμματα κατασκευής ελληνικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων θα είναι σε συνεργασία με κ...
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ-UAV ΑΡΧΥΤΑΣ σε ισχύ-Όλα τα προγράμματα κατασκευής ελληνικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων θα είναι σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας μας
Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής κατασκευής UCAV ( επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα), με το όλο εγχείρημα σε συνεργασία με την ΓΔΑΕΕ, να είναι σε φάση σχεδιασμού, κάτω από άκρα μυστικότητα.
Εμπορική στρατηγική της ΕΑΒ εστιάζεται στα ακόλουθα:
- Συνέχιση προσπάθειας ανάπτυξης ιδίων προϊόντων στους τομείς των συστημάτων ασφάλειας, επιτήρησης συνόρων και επιτήρηση ευαίσθητων και κρίσιμων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η ΕΑΒ ΑΕ ήδη προχωράει την ανάπτυξη του συστήματος «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ».
Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του UAV «ΑΡΧΥΤΑΣ».
Αναβάθμιση και επεκτάσεις συστήματος ΣΤΤΕΠ ΔΙΑΣ ΙΙ.
- Συντήρηση συστημάτων radar και επικοινωνιών της Π.Α και του Σ.Ξ για τα οποία η ΕΑΒ ΑΕ έχει ή θα μπορούσε να αναπτύξει capability.
Προσέγγιση της ΔΑΥ και ένταξη περισσότερων συστημάτων στον ΠΕΡΣΙΔΥ.
- Αξιοποίηση της εμπειρίας από τα συστήματα TALOS και ΑΚΡΙΤΑΣ και προώθησηαντίστοιχων συστημάτων στην Ελληνική Αστυνομία.
- Αξιοποίηση των πλαισίων συνεργασίας European Defense Industrial DevelopmentProgram (EDIDP) του European Defense Fund (EDF). Ταυτόχρονα θα επιδιωχθείσυνάντηση με την ΓΔΑΕΕ με στόχο την απευθείας ανάληψη αναπτυξιακού και κατασκευαστικού έργου στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.
- Συμμετοχή στη συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων στα πλαίσια της προμήθειαςφρεγατών του ΠΝ. Η ΕΑΒ ΑΕ είναι ήδη σε σχετική επικοινωνία με τις τρεις Γαλλικές εταιρίες THALES, NAVAL GROUP, MBDA.
Η εμπορική στρατηγική εστιάζεται στα ακόλουθα:
- Συμμετοχή σε νέα διακρατικά αναπτυξιακά/παραγωγικά προγράμματα, τα οποίαπροϋποθέτουν Εθνική συμμετοχή και λήψη αποφάσεων σε επίπεδο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ:
- FCAS UCAV-Future Air Combat System - Unmanned Combat Vehicle.
- MALE UAV- Medium Altitude Long Endurance - Unmanned Air Vehicle.
- Στο πεδίο συστημάτων ηλεκτρονικών και λογισμικού, συμμετοχή σε προγράμματα σχεδίασης/ανάπτυξης και επίδειξης τεχνολογιών αλλά παράλληλα και πρωτοτύπων συστημάτων και ιδίων προϊόντων, τα οποία πιθανά θα χρηματοδοτηθούν και από ιδίους πόρους με επικέντρωση στη σχεδίαση προϊόντων πολλαπλών εφαρμογών διττής χρήσης (Military/Civil) που οδηγούν σε παραγωγή, όπως:
- Συστήματα επιτήρησης και ασφάλειας συνόρων (Homeland Security).
- Συστήματα-ηλεκτρονικός εξοπλισμός UAV.
- Συστήματα ελέγχου και διοίκησης (Command&Control).
- Υποστήριξη υπαρχόντων συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Παραγωγή ιδίων καινοτόμων προϊόντων στο ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων της ΕΑΒ ΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει αποφασίσει την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την προώθηση της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) και της καινοτομίας στην ΕΑΒ ΑΕ.
Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι η άμεση συνεργασία με την ΕΑΒ ΑΕ για διερεύνηση σχετικών τομέων ενδιαφέροντος και η επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων που πιθανά θα προκύψουν για την προώθηση της εφαρμοσμένης Ε&Α, ώστε να καταστεί δυνατή, με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών η παραγωγή νέων προϊόντων. Ήδη έχει ξεκινήσει η σχεδίαση και ανάπτυξη του UAV «ΑΡΧΥΤΑΣ» σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Μεταξύ των στόχων της εταιρείας συγκαταλέγεται και η Σχεδίαση και Ανάπτυξη ιδίων προϊόντων, τεχνολογιών Αεροναυπηγικής, τεχνολογιών μη επανδρωμένων συστημάτων,nέων υλικών και Διεργασιών καθώς και Αεροδιαστημικής και Ηλεκτρονικών, με υψηλή προστιθέμενη αξία γνώσης και καινοτομίας.
Mέσω της δραστηριότητας της Διεύθυνσης
Μελετών, Έρευνας & Καινοτομίας, η εταιρεία επιδιώκει να αποκτά ουσιαστικό εξειδικευμένο
μερίδιο συμμετοχής στην Αεροναυπηγική και Αεροδιαστημική βιομηχανία της Ευρώπης, να εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα και να αναπτύσσει αντίστοιχες συνεργασίες σε Ευρωπαϊκές
κοινοπραξίες για την συμπαραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων”, αναφέρει η έκθεση μεταξύ πολλών άλλων.
Υπάρχει ένας τρομερός οργασμός στην χώρα μας σε όλα τα αποκαλούμενα κρίσιμα συστήματα, πάνω σε οποία έχουν πέσει με τα μούτρα ΥΠΕΘΑ, πανεπιστήμια, εταιρείες ( κρατικές ιδιωτικές), διότι πολύ απλά όλα αυτά είναι το μέλλον, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιταχύνει δραματικά όλα αυτά τα προγράμματα.
Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, έχει και άλλα παρακλάδια τα οποία σε συνεργασία με το υπουργείο εθνικής άμυνας και τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να επικεντρωθούν σε άλλα προγράμματα, όπως την μελλοντική κατασκευή ελληνικού περιπολικού σκάφους, ειδικού τροχοφόρου για τις ειδικές δυνάμεις, τυφέκιο για το στρατό και πολλά άλλα.
Οφείλουμε σε μια δεκαετία να καλύπτουμε αποκλειστικά τις ανάγκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ποσοστό άνω των 60%, ώστε να είμαστε αυτάρκεις σε κάθε πιθανή πολεμική αναμέτρηση με τους “γείτονες” όποτε και αν αυτή προκύψει.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.