Με στόχο να προσδώσουν βιομηχανικό έργο και για τα F-35 ή ακόμη και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα χρίσουν την Ελλάδα ως χώρα – συμ...
Με στόχο να προσδώσουν βιομηχανικό έργο και για τα F-35 ή ακόμη και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα χρίσουν την Ελλάδα ως χώρα – συμπαραγωγό του stealth αεροσκάφους, μετά την αποβολή της Τουρκίας, οι Αμερικανοί που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και με αναβαθμισμένη παρουσία, λένε ανοιχτά ότι τους ενδιαφέρει η επένδυση στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
Και μάλιστα αυτό οι Αμερικανοί καταδεικνύουν τις κινήσεις αυτές που έχουν κάνει για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, «καρφώνοντας» εμμέσως τους Γάλλους οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά κατά την αγορά των Rafale.
Εδώ και τέσσερις ημέρες βρίσκεται στον «αέρα» διαγωνισμός που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Παρά τις προσκλήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε πέντε διαφορετικούς κολοσσούς της αεροναυπηγικής, μόνον η Lockheed Martin φανερώνει κινητικότητα.
Το ενδιαφέρον αυτό τονίστηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Arey Ulmer που βρίσκεται στην Αθήνα και που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, όπου έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία ως αντιστάθμισμα στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Viper νέα υπόστεγα και συνεργεία για την συντήρηση αεροσκαφών.
Από τα F-16 Viper στο F-35 Block 4…
Μάλιστα από την πίστα από-προσγειώσεων της 114 Πτέρυγας Μάχης που γειτνιάζει με την ΕΑΒ, ο πρωθυπουργός θα δει από κοντά το 5ο F-16 Viper ν’ απογειώνεται με προορισμό τη νέα του «φωλιά», στην 343 Μοίρα «Αστέρι» στην Σούδα.
Πάντως την ώρα που η Τουρκία παραμένει σε πλήρη περιδίνηση γύρο από το θέμα των δικών της F-16 Viper και η 6η ελληνική «οχιά» θέλει ακόμη δυο-τρεις δοκιμαστικές πτήσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ για να λάβει το πράσινο φως ώστε να μετασταθμεύσει κι αυτή στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.Εδώ και καιρό έχουμε γράψει στην Hellasjournal ότι η ομάδα του F-35 βρίσκεται στην Ελλάδα κι έχει νέες συνομιλίες στο αεροπορικό επιτελείο. Το F-35 TR-3 Block 4 φαίνεται πως θα είναι ο τύπος του stealth μαχητικού που θ’ ανήκει στο μέλλον στην Πολεμική Αεροπορία.
Μάλιστα όπως σημειώθηκε από τα επιτελικά στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους θα φέρει ακόμη πιο εξελιγμένο λογισμικό, νέα μονάδα μνήμης, νεότερη πανοραμική οθόνη πολλαπλών χρήσεων και εντολών καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα μάχης.
Και για να επισημάνουν οι Αμερικανοί πόσο προηγμένο είναι το F-16 Viper της χώρας μας, τόνισαν πως το ραντάρ AESA του αεροσκάφους που ήδη κατέχει η Πολεμική Αεροπορία, φέρει περίπου 70% κοινά στοιχεία με αυτό του F-35.
Εν αναμονή του LOA
Τα μηνύματα που φτάνουν στην Αθήνα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δείχνουν ότι κάθε μέρα που περνά η Πολεμική Αεροπορία προχωρά σε ένα επιπλέον ποιοτικό βήμα που την φέρνει στην πρώτη γραμμή της αεροπορικής υπεροχής στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τουλάχιστον σε ότι αφορά την stealth πλατφόρμα, διότι σε επίπεδο οπλικού φόρτου το θέμα λαμβάνει άλλες διαστάσεις οι οποίες θα αναλυθούν από την στιγμή της αποστολής του LOA στο οποίο θ’ αναγράφονται ενδελεχώς οι λεπτομέρειες που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.
Η επίσημη απάντηση των Αμερικανών αναμένεται μετά τον Μάρτιο να φτάσει στην Αθήνα και έως τότε ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος από δραστηριότητες που πρέπει να δρομολογούνται από τώρα μέχρι την άφιξη των stealth αεροσκαφών, τα οποία η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει, τουλάχιστον μέχρι να πάρει την απόφαση να απαλλαγεί από το «γινάτι» του Ταγίπ Ερντογάν που δεν είναι άλλο από τους S-400 αλλά και το «χέρι- χέρι» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.