Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουδάν: Στα πόδια τραυματίστηκαν οι δυο Έλληνες - Εγκλωβισμένοι πιστοί στη Μητρόπολη στο Χαρτούμ - Έφτασαν τους 56 οι νεκροί

Τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων και των...





Τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), που συνεχίζονται, ενώ άλλοι περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί οργάνωση γιατρών.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν πως παράθυρα έτριζαν και κτίρια ταρακουνιούνταν από τις εκρήξεις χθες και πυρά και εκρήξεις συνεχίζουν να να ακούγονται σήμερα, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο αφού ξέσπασαν οι μαχες.

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων έφθασε τους 56», ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή των Σουδανών Γιατρών, ανεξάρτητη οργάνωση, μέρος του δημοκρατικού κινήματος στην αφρικανική χώρα, κάνοντας επίσης λόγο για «δεκάδες θανάτους» μελών των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό αυτή τη στιγμή.
Fighting erupts in Sudan’s capital between army, paramilitary | Al Jazeera Newsfeed

Η Επιτροπή καταμέτρησε τουλάχιστον 600 τραυματίες, κυρίως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ επισήμανε ότι πολλά από τα θύματα δεν κατέστη δυνατό να διακομιστούν σε νοσοκομεία, εξαιτίας των δυσκολιών στις μετακινήσεις που προκαλούν οι συγκρούσεις.

Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Σύμφωνα πληροφορίες του υπ. Εξωτερικών οι δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί από ρουκέτα σε εκκλησία στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, όπου έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί στα πόδια και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Η πληροφόρηση από εκεί είναι δύσκολη, μιας και η Ελλάδα δεν έχει πρεσβεία στο Σουδάν.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας ανέφερε πως άνθρωποι οι οποίοι είχαν πάει στην Μητρόπολη, στο κέντρο του Χαρτούμ, έχουν εγκλωβιστεί εκεί και έχουν παραμείνει. Είναι Έλληνες, Ρώσοι, Αιθίοπες και Σουδανοί.

Όπως καταγγέλλει δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στον κόσμο προκειμένου να είναι προσεκτικοί. Σχετικά με τους Έλληνες τραυματίες, ο Μητροπολίτης αναφέρει πως ο ένας έχει τραυματιστεί και στο μάτι και στην κοιλιά. Οι ηλικίες τους είναι 55 και 42 χρονών.

Οι συγκεκριμένοι έφυγαν από την εκκλησία και πηγαίνοντας σπίτι τους χτυπήθηκαν από ρουκέτα. Επίσης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για επαναπατρισμό στην Ελλάδα. Υπολογίζει πως γύρω στους 25 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.