Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα δεδομένα στον Ελληνικό Στρατό φέρνουν οι Spike NLOS, επιχειρησιακή ένταξή τους...

Στις 17 Απριλίου, η ισραηλινή Aeronautics Ltd ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την ανάληψη συμβάσεως «για την προμήθεια δεκάδων συστημάτων της Or...





Στις 17 Απριλίου, η ισραηλινή Aeronautics Ltd ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την ανάληψη συμβάσεως «για την προμήθεια δεκάδων συστημάτων της Orbiter 3 στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας» και συνεχίζει: «Η συμφωνία εντάσσεται στην μεγάλη σύμβαση μεταξύ ισραηλινού και ελληνικού Υπουργείων Αμύνης, αξίας 370 εκατ. ευρώ περίπου, για την προμήθεια των πυραύλων Spike της Rafael».

ΤΟΥ Σάββα Δ. Βλάσση
ΠΗΓΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ



Το δελτίο διευκρινίζει κατόπιν: «Ως μέρος της συμβάσεως, η Rafael θα παράσχει μια προηγμένη λύση που θα δίνει σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο σύγχρονο πεδίο μάχης: Ενώ τα συστήματα Orbiter 3 εντοπίζουν, αναγνωρίζουν και ταυτοποιούν (DRI) τον στόχο, οι πύραυλοι Spike, που εκτοξεύονται από τον αέρα, την θάλασσα ή την ξηρά, μπορούν να κλείσουν ταχέως τον βρόχο αισθητήρα-προς-μονάδα πυρός (sensor-to-shooter), χρησιμοποιώντας το σύστημα C4I “Fire Weaver”. Η ταχεία διαδικασία Sensor-to-Shooter (μεταβιβάσεως δεδομένων) που εφαρμόζει προηγμένες τεχνολογίες, επιτρέπει την επιτυχία της αποστολής».

Ενώ η ύπαρξη του Orbiter 3 ως οργανικού UAV των εποχουμένων συστημάτων SPIKE NLOS Mission Taskforce που προορίζονται για τους Λόχους Αντιαρματικών (ΛΑΤ) του Πεζικού ήταν γνωστή, ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναφορά στο σύστημα C4I Fire Weaver της Rafael Advanced Defence Systems, που αποτελεί και το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του όπλου, το οποίο ως SPIKE NMT παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή αναβαθμισμένο σε επίπεδο αναλήψεως αποστολής επιπέδου Δυνάμεως Επιχειρήσεων (Task Force). Πρακτικώς, αυτό που προσφέρει το Fire Weaver, είναι η ανώτερη Επίγνωση Καταστάσεως του διοικητού, που επιτρέπει όχι μόνο συρρίκνωση του χρόνου αντιδράσεως αλλά και βέλτιστη διαχείριση πυρός των συστημάτων SPIKE NMT.

Άπαξ και ταξινομηθεί ο εντοπισθείς στόχος σε μια δεδομένη περιοχή, η παρουσία και θέση του κοινοποιούνται μέσω των ασυρμάτων δικτύων επικοινωνιών σε όλες τις μονάδες που χρησιμοποιούν το Fire Weaver. Το σύστημα αρχίζει άμεσα να υπολογίζει ποια από τις διαθέσιμες μονάδες πυρός επιτρέπει την βέλτιστη εμπλοκή του στόχου και προτείνει στον διοικητή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.