Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΡΙΧ, περιφερόμενο πυρομαχικό, από την ελληνική ΕΑΣ σε συνεργασία με την Paramount Group

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με το Paramount Group (με έδρα στη Νότια Αφρική), στην DEFE...





Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με το Paramount Group (με έδρα στη Νότια Αφρική), στην DEFEA 2023, ώστε να γίνει στην Ελλάδα παραγωγή περιφερόμενων πυρομαχικών. Το μοντέλο που προωθείται λέγεται IRIX (από το Ιρηξ, γεράκι κατά τον Όμηρο), και βασίζεται στο μοντέλο N-Raven της Paramount, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι. Το N-Raven έχει βάρος 40 κιλών, μεγίστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα την ώρα και δυνατότητα παραμονής σε πτήση για 2 ώρες, ενώ μπορεί να φορτωθεί και με διάφορους αισθητήρες.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη του IRIX στην Ελλάδα, αλλά και τη συμμετοχή των ΕΑΣ στην διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη μελλοντικών συστημάτων. Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα επιδιωχθεί η ευρεία συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην εφοδιαστική αλυσίδα για την παραγωγή του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.