Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Β/Α Συρία: Τραυματίστηκαν 22 Αμερικανοί στρατιώτες σε «ατύχημα» με ελικόπτερο

   Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε τη Δευτέρα 12/6 ότι ένα «ατύχημα με ελικόπτερο» στη βορειοανατολική Συρία προκάλεσε τραυματ...

  



Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε τη Δευτέρα 12/6 ότι ένα «ατύχημα με ελικόπτερο» στη βορειοανατολική Συρία προκάλεσε τραυματισμούς διαφορετικού βαθμού σε 22 μέλη του στρατού.

Η CENTCOM ανέφερε σε ανακοίνωσή της, στις 11 Ιουνίου, «ένα ατύχημα ελικοπτέρου στη βορειοανατολική Συρία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαφόρων βαθμών σε 22 μέλη του στρατού».



Η δήλωση προσέθεσε ότι οι τραυματίες στρατιώτες λαμβάνουν θεραπεία και ότι δέκα από αυτούς «έχουν μεταφερθεί σε μονάδες ανώτερης φροντίδας» εκτός της περιοχής.

Τα αίτια του ατυχήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «υπό διερεύνηση».

Η CENTCOM ιδρύθηκε το 1983, αναλαμβάνοντας τις προηγούμενες αρμοδιότητες της Rapid Deployment Joint Task Force (RDJTF).

Στη βορειοανατολική Συρία, η CENTCOM στοχεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει δυνάμεις και να επιτρέψει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και να ζητήσει από τα έθνη να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους, μέλη οικογενειών μουτζαχεντίν του ISIS, από τα στρατόπεδα Χολ και Ροτζ.

Τονίζεται ότι το ελικόπτερο δεν δέχθηκε πυρά από εχθρούς.

Οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατήρησαν ένα μικρό απόσπασμα αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία —περίπου 900 μονίμως αναπτυγμένους, ενισχυμένες από εκατοντάδες ακόμη εργολάβους (σ.σ. μισθοφόρους)— για να αποτρέψουν την αναζωπύρωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη χώρα και παράλληλα να αποτρέψουν τις φιλοδοξίες του Ιράν και της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.