Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμος για τη «Δημόκριτος 23» ο Στρατός Ξηράς! Πεζικό, Πυροβολικό και Τεθωρακισμένα θα δείξουν τα «δόντια» τους στην Ξάνθη!

    Ενώ ο νέος Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφέρει τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, οι δυνάμεις του Στ...

   



Ενώ ο νέος Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφέρει τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς - Πεζικό, Πυροβολικό και Τεθωρακισμένα - είναι έτοιμες να δείξουν τα «δόντια» τους και τις αμυντικές τους δυνατότητες στην Ξάνθη.



Για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η ΤΑΜΣ «Δημόκριτος 2023», στην οποία οι νέοι Ανθυπολοχαγοί όλων των Όπλων και Σωμάτων θα εφαρμόσουν επί του πεδίου τις γνώσεις τους επί αντικειμένων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

Κατά την άσκηση θα γίνουν βολές Πυροβολικού, αρμάτων, όλμων και αντιαρματικών, ενώ έγινε χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων, καθώς και ελικοπτέρων, ενώ ενδέχεται να συμμετέχουν στην άσκηση για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα ΤΟΜΑ Marder.

Σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της μαχητικής ικανότητας και της συναντίληψης των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων ανθυπολοχαγών, προάγοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των όπλων και σωμάτων του Στρατού Ξηράς στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.