Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρευνα για το θάνατο του 7χρονου από στρεπτόκοκκο στην Ημαθία - Τι λένε οι γιατροί

Υπό διερεύνηση βρίσκεται ο θάνατος ενός 7χρονου αγοριού στην Ημαθία από στρεπτόκοκκο τύπου Α, ενώ οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή των γο...





Υπό διερεύνηση βρίσκεται ο θάνατος ενός 7χρονου αγοριού στην Ημαθία από στρεπτόκοκκο τύπου Α, ενώ οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή των γονιών στρεπτόκοκκο τύπου Α και ζητούν άμεση επικοινωνία με τον γιατρό από το πρώτο 24ωρο.



Η υπόθεση της Ημαθίας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας και από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, καθώς, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι ο 6ος θάνατος παιδιού στη χώρα μας, από σοβαρές επιπλοκές λοίμωξης με στρεπτόκοκκο της ομάδας Α.

Την ίδια στιγμή και η ελληνική αστυνομία εξετάζει κάθε στοιχείο σχετικά με την πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ή της έκθεσης σε θάνατο από αμέλεια.

Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, με έγγραφη παραγγελία του, καταθέσεις από τους γονείς του αγοριού, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε ο 7χρονος.

Να σημειωθεί πως οι γονείς του παιδιού έχουν αφήσει αιχμές για την πιθανότητα εσφαλμένης ιατρικής διάγνωσης.

«Στρεπτόκοκκος ήταν. Δεν έδωσαν αντιβίωση. Δεν ξέρουμε τώρα λεπτομέρειες, έχω αυτήν την εντύπωση. Γιατί δεν το κατάλαβαν», ανέφερε συγγενής του παιδιού, ενώ ο πατέρας του μιλώντας στο Mega τόνισε:

«Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Σε μία μέρα ουσιαστικά, γιατί το Σάββατο δεν είχε τίποτα το παιδί, είχε λίγο πυρετό, του δίναμε αντιπυρετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.