Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε αργία ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος στην Κύπρο που έχει κριθεί ένοχος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε σήμερα να θέσει σε αργία τον 85χρονο Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, μετά την πρωτ...

  



Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε σήμερα να θέσει σε αργία τον 85χρονο Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή, για απόπειρα βιασμού 16χρονης πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η αργία θα ισχύει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει ο Μητροπολίτης και σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης του, αναμένεται να εξεταστεί η επιβολή ποινής καθαίρεσης. Επί του παρόντος, απαγορεύεται να ιερουργεί, περικόπτεται η μισθοδοσία του και του γίνεται έξωση από τη Μητρόπολη όπου κατοικεί.

Έξω από την Αρχιεπισκοπή είχαν συγκεντρωθεί σήμερα δεκάδες πολίτες ζητώντας από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου την καθαίρεση του Χρυσόστομου, ο οποίος έχει καταγγελθεί και από άλλες γυναίκες για ασέλγεια και απόπειρες βιασμού στο γραφείο του στη Μητρόπολη. Η γυναίκα που τον κατήγγειλε οδηγώντας στη καταδίκη του, ήταν 16 ετών όταν τον είχε επισκεφθεί για να ζητήσει βοήθεια λόγω του θανάτου του πατέρα της. Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, ο Μητροπολίτης, επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.