Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χωρίς Ελλάδα... Τουρκία: Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας μετά τις εκλογές- τι ανακοινώθηκε!

   Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) συνεδρίασε για πρώτη φορά με τα νέα μέλη του υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ...

  



Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) συνεδρίασε για πρώτη φορά με τα νέα μέλη του υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που διήρκεσε για περίπου 3 ώρες στο Προεδρικό Συγκρότημα, αναφέρεται ότι:

«Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η Δημοκρατία της Τουρκίας τον περασμένο αιώνα ενδυνάμωσαν την πίστη του έθνους μας στη δημοκρατία και την αποφασιστικότητά του στον αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία προσβλέποντας στο μέλλον, ενώ εδραιώνει περαιτέρω τα θεμέλια του κράτους. Τονίστηκε ότι τα βήματα για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας της χώρας μας θα συνεχίσουν να γίνονται με την ίδια αποφασιστικότητα και στη νέα περίοδο, που σηματοδοτεί την αρχή του τουρκικού αιώνα».

Επιχειρήσεις κατά των "τρομοκρατικών" οργανώσεων

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής ενότητας, αλληλεγγύης και επιβίωσης, ιδίως εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ και Daesh, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε ότι η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και η εδραίωση διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας θα ήταν δυνατή με την εκκαθάρισή της από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι η σημασία της διεθνούς συνεργασίας που θα συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε οι Σύροι που έφυγαν από τις συγκρούσεις να επιστρέψουν στα σπίτια τους εθελοντικά, με ασφάλεια και τιμή και να ζήσουν τη ζωή τους με ειρήνη και ευημερία», σημειώνεται.

Η αυξανόμενη ένταση στο Κοσσυφοπέδιο

Ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες διαλόγου και διαβούλευσης, τονίστηκε η σημασία της στήριξης που δίνει η χώρα μας στην περιοχή προκειμένου να μην επιτραπεί η αυξανόμενη ένταση στο Κοσσυφοπέδιο να μετατραπεί σε κρίση που θα μπορούσε να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία στην περιοχή ανέφερε η δήλωση.

Ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Τουρκία, η οποία εστίασε στις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που αύξησε τους κινδύνους για την περιοχή, θα συνεχίσει να συμβάλλει στις προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων και την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και τη διασφάλιση της παγκόσμιας την ασφάλεια των τροφίμων.

Στη δήλωση εκφράζεται ικανοποίηση για την πρόοδο που σημειώθηκε στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Καύκασος και Σουδάν

«Επισημάνθηκε ότι μια δίκαιη λύση θα ήταν η βάση για την εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης στον Καύκασο και θα συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια σταθερότητα.

Τα αντιμαχόμενα μέρη στο Σουδάν κλήθηκαν να κηρύξουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, για να διατηρηθούν τα κέρδη της η μεταβατική διαδικασία και η επίλυση των ζητημάτων μέσω της συμφιλίωσης στο Σουδάν.

ΙΗΑ

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.