Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Η Χερσώνα πνίγεται– Εικόνες τεράστιας καταστροφής από την έκρηξη στο φράγμα, για «οικοκτονία» μίλησε ο Ζελένσκι

  Η Χερσώνα της Ουκρανίας πνίγεται μετά την έκρηξη στο φράγμα, Νόβα Καχόβκα, τα νερά ανεβαίνουν συνέχεια, οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της...

 



Η Χερσώνα της Ουκρανίας πνίγεται μετά την έκρηξη στο φράγμα, Νόβα Καχόβκα, τα νερά ανεβαίνουν συνέχεια, οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει για «οικοκτονία», Κίεβο και Ρωσία συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το όλο θέμα, ενώ ανησυχία επικρατεί για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια.



Τα νερά που έφυγαν ανεξέλεγκτα προς πάσα κατεύθυνση μετά την έκρηξη στο φράγμα Νόβα Καχόβκα στη Χερσώνα της Νότιας Ουκρανίας, έχουν καλύψει τεράστιες εκτάσεις, ενώ οι αρχές της χώρας μεταφέρουν συνέχεια πολίτες από πλημμυρισμένες περιοχές.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι απομακρύνει «περισσότερους από 17.000» αμάχους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει γύρω από το φράγμα, που καταστράφηκε εν μέρει από έκρηξη.

«Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν σε πλημμυρισμένες ζώνες. Οι ουκρανικές αρχές απομακρύνουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους. Δυστυχώς, περισσότεροι από 25.000 άμαχοι βρίσκονται σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο», ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κοστίν.

 


Την ίδια ώρα Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για τον υπαίτιο της έκρηξης στο φράγμα της Χερσώνας και ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

«Βάρβαρη οικοκτονία»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε ότι το φράγμα ανατίναξε η Ρωσία και μάλιστα από μέσα, ενώ επισήμανε ότι η Μόσχα «είναι ένοχη για βάρβαρη οικοκτονία».

«Ο κόσμος οφείλει να αντιδράσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επισήμανε: «Η Ρωσία ανατίναξε μια βόμβα, προκαλώντας τεράστιες περιβαλλοντικές ζημιές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από τον άνθρωπο στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα προειδοποίησε για την απειλή για το περιβάλλον η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε «περιφερειακή οικοκτονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.