Οι αναφορές για επικείμενο σπάσιμο του εμπάργκο στα κατεχόμενα, υποδηλώνει προσπάθεια από Τουρκικής πλευράς, ανάπτυξης οικονομικών και εμπο...
Οι αναφορές για επικείμενο σπάσιμο του εμπάργκο στα κατεχόμενα, υποδηλώνει προσπάθεια από Τουρκικής πλευράς, ανάπτυξης οικονομικών και εμπορικών σχέσεων χωρών των μουσουλμανικών χωρών τόσο του "Οργανισμού Τουρκικών κρατών" όσο και του "Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης" με το ψευδοκράτος
Η θέση του Ερντογάν αναφορικά με το Κυπριακό και την επίλυσή του στη βάση δύο κρατών που επιθυμεί, ουδόλως άλλαξαν μετά την επανεκλογή του.
Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού διαφαίνεται η ύπαρξη τουρκικού σχεδίου 2 φάσεων, όπου στην πρώτη οι τουρκοκύπριοι θα επιχειρήσουν να σπάσουν το εμπάργκο που τους έχει επιβληθεί, προκειμένου στη συνέχεια όπως πιστεύουν Τούρκοι και τουρκοκύπριοι, να γίνει ευκολότερη η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο που επιθυμούν.
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο των επαφών του που είχε εκεί , έκανε δηλώσεις για τα δικαιώματα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.
Το "σπάσιμο" του εμπάργκο ενόψει "τουρκικού αιώνα"
"Οι Τουρκοκύπριοι θα σπάσουν τα εμπάργκο που επιβλήθηκε στα εδάφη τους", είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου Αζέρικου ΜΜΕ, το οποίο επισημαίνει:
"Ο Αντιπρόεδρος Cevdet Yılmaz πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Ersin Tatar στο πλαίσιο των επαφών του στην ΤΔΒΚ. Ο Γιλμάζ είπε
"Οι Τουρκοκύπριοι θα σπάσουν τα εμπάργκο που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα εδάφη εδώ και χρόνια και στον Τουρκικό αιώνα θα ανοιχτούν στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το μοντέλο λύσης των δύο κρατών με βάση την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων για δικαιοσύνη."
"Μαζί θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα"
Εξηγώντας ότι θα ανησυχούν για τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων και ότι δεν θα δουν τις ανάγκες τους ξεχωριστές από τις ανάγκες της Τουρκιάς, ο Γιλμάζ είπε:
«Οι Τουρκοκύπριοι θα σπάσουν ένα προς ένα τα εμπάργκο που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα εδάφη εδώ και χρόνια στον τουρκικό αιώνα, και θα ανοιχτούν στον κόσμο. Ο τουρκοκυπριακός λαός αντιμετωπίζει αυτά τα άδικα εμπάργκο για σχεδόν 50 χρόνια, αλλά μαζί θα ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».
«Ίσως αυτές οι διαδικασίες μπορεί να είναι μεγάλες για τη ζωή ενός ατόμου, αλλά δεν είναι πραγματικά μεγάλες περίοδοι στην ιστορία μιας χώρας ή ενός έθνους. Αυτές τις στιγμές θα τις περάσουμε μαζί με υπομονή, αν χρειαστεί, για να πετύχουμε εθνικούς στόχους. Πιστεύω ότι η ΤΔΒΚ και ο τουρκοκυπριακός λαός, ως κυρίαρχο κράτος και έθνος, θα πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στη διεθνή σκηνή στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου το συντομότερο δυνατό».
«Συνεχίζουμε ήδη το έργο μας για αυτό το θέμα, τόσο σε συμφωνία όσο και με ενότητα καρδιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή σας ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ήταν επίσης ένα πολύτιμο βήμα, και πάλι ένας πολύ σημαντικός δείκτης της προσέγγισής μας των δύο κρατών. Πιστεύω ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα φτάσει σε ένα πολύ πιο μακρινό σημείο πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και κοινωνιολογικά. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους με όλους τους θεσμούς και τις οργανώσεις μας».
Θα υπερασπιστούμε τη λύση των δύο κρατών
Δηλώνοντας ότι συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και το Κυπριακό στη συνάντησή τους με τον Ερσίν Τατάρ, ο Γιλμάζ είπε:
«Η επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να εγγυάται τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της χώρας μας».
Επισημαίνοντας ότι η λύση στην Κύπρο μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με βάση τα δεδομένα στο νησί, ο Γιλμάζ έκανε τις ακόλουθες εκτιμήσεις:
«Το γεγονός ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με το συνταγματικό της όνομα και ότι έχει καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Τουρκικών Κρατών, δείχνει ότι η πορεία προς την αναγνώριση γίνεται , αν και με αργούς ρυθμούς.
Θα ήθελα να εκφράσω ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια λύση ο δύο κρατών, πολύ ξεκάθαρα και ανοιχτά.
Ωστόσο, στην Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της όσο και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, που είναι οι ισότιμοι και κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού της Κύπρου."
Συμπέρασμα
Εκτίμησή μας είναι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την σταθερή επιδίωξή της για Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, μέσω του "Οργανισμού Τουρκικών κρατών "και του "Οργανισμού Ισλαμικής διάσκεψης".
Οι αναφορές για επικείμενο σπάσιμο του εμπάργκο στα κατεχόμενα, υποδηλώνει προσπάθεια από Τουρκικής πλευράς, ανάπτυξης οικονομικών και εμπορικών σχέσεων χωρών των μουσουλμανικών χωρών των 2 παραπάνω Οργανισμών με το ψευδοκράτος.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.