Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τη διχόνοια που υπάρχει στο Κουρδιστάν

  Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ Αλίνα Ρομανόφσκι παρουσίασε τέσσερα νέα μηνύματα στην περιοχή του Κουρδιστάν για το μέλλον της περιοχής. «Ανησ...

 



Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ Αλίνα Ρομανόφσκι παρουσίασε τέσσερα νέα μηνύματα στην περιοχή του Κουρδιστάν για το μέλλον της περιοχής.

«Ανησυχούμε για την αποτυχία της δημοκρατίας και του μηχανισμού ενοποίησης των δυνάμεων των Πεσμεργκά και η συμφωνία πρέπει να γίνει με τη Βαγδάτη».

Η Ρομανόφσκι, παρουσία του Irvin Hicks, Αμερικανού Γενικού Προξένου στην περιοχή του Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σε συνάντηση με πολλούς δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή του Κουρδιστάν και ότι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες τους μέσω συναντήσεων με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Επίσης, σε αυτές τις συναντήσεις ζήτησαν από τους εκπροσώπους των κομμάτων να έρθουν σε συμφωνία με τη Βαγδάτη για να λυθούν τα προβλήματα με την κεντρική κυβέρνηση και να προσπαθήσουν να ενώσουν τα πολιτικά κόμματα στην περιοχή του Κουρδιστάν.

«Ένα από τα θέματα που συζητάμε είναι η παρακμή της δημοκρατίας στην περιοχή του Κουρδιστάν, η οποία έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Είχαμε σοβαρές συζητήσεις στον τομέα της ελευθερίας της δημοσιογραφίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βίας με βάση το φύλο. Προσπαθούμε τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν και να καταλήξουν σε λύση μέσω διαλόγου».

Η ένωση του στρατού του Κουρδιστάν…

Το θέμα της ένωσης των δυνάμεων των Πεσμεργκά, που είναι ένα από τα ζητήματα μεταξύ του YNK και του KDP, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες τους έχουν επανειλημμένα πιέσει να ενωθούν, αλλά μέχρι τώρα αυτή η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως.

«Η Αμερική είναι δυσαρεστημένη με τις μεταρρυθμίσεις στη διαδικασία ενοποίησης των δυνάμεων Πεσμεργκά. Ωστόσο, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και να διαπραγματευόμαστε με το Υπουργείο Πεσμεργκά για την επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης και της ενοποίησης των δυνάμεων Πεσμεργκά».

Οι συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων YNK και KDP στην περιοχή του Κουρδιστάν από τη μία και τα προβλήματα με το Ιράκ από την άλλη, ήταν ένα άλλο θέμα της συνάντησης και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα έδωσε έμφαση στην ενότητα και την κοινή διαχείριση μεταξύ τους.

«Καταβάλλουμε σοβαρές προσπάθειες για να καταστεί επιτυχής ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του Κουρδιστάν και του Ιράκ, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους και σαφή κατανομή εισοδήματος, αλλά και για τη σταθερότητα της περιοχής».

Η Ρομανόφσκι επεσήμανε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ εξακολουθούν να είναι στρατηγικές και είναι η εταιρική τους σχέση.

Denge America

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.