Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζ’ ΜΑΚ: Τα φονικά “φαντάσματα” Αιγαίου…

   Η ώρα της Ζ’ ΜΑΚ έφτασε προκειμένου να αξιολογηθεί και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ ως μια από τις κορυφαίες Μονά...

  



Η ώρα της Ζ’ ΜΑΚ έφτασε προκειμένου να αξιολογηθεί και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ ως μια από τις κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας. Και μαζί με το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών να αποτελέσουν τις δύο πρώτες Ελληνικές Μονάδες οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ προκειμένου να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή SOF αποστολές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
ΠΗΓΗ NEWPOST

Στα τέλη Ιουνίου οι «σκιές του Αιγαίου» όπως ακριβώς συνέβη και με το ΕΤΑ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου θα περάσει από το «μικροσκόπιο» της επίπονης και εξαιρετικά απαιτητικής αξιολόγησης ομάδας εξειδικευμένων αξιωματικών του ΝΑΤΟ Special Operation Headquarters που φτάνουν στην Ελλάδα από τη Mons του Βελγίου. Πρόκειται για διαδικασία που προσομοιάζει σε πραγματικές επιχειρήσεις η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί στην αξιολόγηση άνω των 20 κορυφαίων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας.

Οι κομάντος της Ζ’ ΜΑΚ έχουν προετοιμαστεί εντατικά για την «διαβολοβδομάδα» του ΝΑΤΟ προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε όλα τα σενάρια και να πιστοποιηθούν με τη «βούλα» ως μια από τις κορυφαίες SOF Μονάδες της Συμμαχίας. Με δεδομένη την εμπειρία του ΕΤΑ τον περασμένο Οκτώβριο, η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου υπό την εποπτεία του ΓΕΕΘΑ όπου ανήκει, «κατεβάζει» τη Ζ’ ΜΑΚ στην «αρένα» της ΝΑΤΟικης δοκιμασίας απόλυτα έτοιμη να επαναλάβει την εντυπωσιακή παρουσία των Special Operators του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών.



Η ιδιαιτερότητα της αξιολόγησης αφορά την συμμετοχή στην αξιολόγηση της Ζ’ ΜΑΚ τόσο μιας ομάδας του ΕΤΑ η οποία ήδη είναι πιστοποιημένη και κατά συνέπεια γνωρίζει τα μυστικά της δοκιμασίας αλλά και ομάδας του νεοσύστατου Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων προκειμένου τα Στελέχη του να πάρουν το πρώτο «βάπτισμα του πυρός». Καθώς όπως έχει ήδη αναφέρει το Νewpost έπειτα από το ΕΤΑ και τη Ζ’ ΜΑΚ, το ΤΝΕΕ παίρνει σειρά ώστε να αποτελέσει την 3η Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ η οποία θα αξιολογηθεί και θα πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ το ερχόμενο Φθινόπωρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.