Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Γαλλία φλέγεται... Δύο ακόμη νεκροί από την εξέγερση των «γνωστών»... Πλιάτσικο, πυρκαγιές, λιντσαρίσματα...

  Τόσο η Ναντέρ όσο και άλλα προάστια έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τ...

 


Τόσο η Ναντέρ όσο και άλλα προάστια έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού την περασμένη Τρίτη.



Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα το απόγευμα όταν έπεσε από τη στέγη ενός καταστήματος στη βορειοδυτική Γαλλία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί αυξήθηκαν για τρίτη συνεχή νύχτα, σύμφωνα με πηγές.

Οι εκδοχές της αστυνομίας και της εισαγγελίας διίστανται ωστόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος: η πτώση του νεαρού σημειώθηκε “στο πλαίσιο μιας λεηλασίας” σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ένας 50χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γουιάνα από «αδέσποτη» σφαίρα που είχε στόχο αστυνομικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εκατοντάδων συλληφθέντων στα επεισόδια της Πέμπτης είναι τα 17 έτη, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και παιδιά 13 ετών. Επιπλέον τόνισε ότι αναμένει από τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat και το TikTok, να δώσουν στις αρχές τα ονόματα και τα στοιχεία όσων υποκινούσαν τους διαδηλωτές σε πράξεις βίας για να διωχθούν ποινικά. Συνολικά έχουν συλληφθεί περισσότερα από 900 άτομα για τις ταραχές.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.