Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση στα Σκόπια: Πρώτο το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του αμερικανικού Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NDI) εάν γίνονταν εκλογές στη Βόρει...





Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του αμερικανικού Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NDI) εάν γίνονταν εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, η κύρια αντιπολίτευση στη χώρα θα προηγούνταν του σοσιαλιστικού κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία κατά περίπου 8 μονάδες.



Το NDI, που είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός αμερικανικός οργανισμός, στην έρευνά του σημειώνει ότι εάν αύριο πραγματοποιούνταν εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, το 21,5% θα ψήφιζε υπέρ του VMRO-DPPMNE, ενώ μόνο το 13,9% θα ψήφιζε το SDSM.

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα, το 18,3% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε ποιον θα ψήφιζε στις επόμενες εκλογές, ενώ το 8,5% των ερωτηθέντων πολιτών αρνήθηκε να απαντήσει.

Στο ερώτημα «πού κινείται η χώρα;», το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 11% είπε ότι τα Σκόπια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στο ερώτημα «αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη εβδομάδα, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν θα ψήφιζαν ή ότι δεν ξέρουν ποιον θα ψήφιζαν.

Το 17% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το VMRO-DPMNE, το SDSM το 12%, το DUI έλαβε υποστήριξη από το 8% των προσαρτημένων πολιτών, το 4% δήλωσε ότι θα ψήφιζε Αριστερά, 3% για τη Συμμαχία για τους Αλβανούς, ενώ 1% υποστήριξη έλαβε η Κίνηση Besa.

Η έρευνα διεξήχθη από το Ερευνητικό Ινστιτούτο στα Σκόπια – TIM και χρηματοδοτήθηκε από το National Endowment for Democracy, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο των ΗΠΑ και λαμβάνει εντολές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.