Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

02:30 - Η Φωτιά από τα Δερβενοχώρια κινείται προς Μάνδρα και Μαγούλα... Αναζωπύρωση στα Καλύβια που καίγονται σπίτια!

Βρέχει στάχτες μέχρι την Σαλαμίνα και το Μεγάλο Πεύκο... Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πιο δύσκολη φωτιά να β...




Βρέχει στάχτες μέχρι την Σαλαμίνα και το Μεγάλο Πεύκο...

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πιο δύσκολη φωτιά να βρίσκεται στα Δερβενοχώρια καθώς υπάρχει μέτωπο χιλιομέτρων με την φορά του ανέμου να την σπρώχνει προς τη Μάνδρα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ανεβάζουν βίντεο και δείχνουν πώς φαίνεται η φωτιά από τη Μάνδρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να έχει αλλάξει πορεία και να κινείται προς τη Μαγούλα.



Την ίδια ώρα σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετή ώρα είναι χωρίς ρεύμα τα Βίλια και η Οινόη.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η όλη στρατηγική το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί το μέτωπο, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. “Είναι σε μια χαράδρα αρκετά μεγάλη, σε μια νοητή ευθεία. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο αυτό και προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κρατήσουν αυτό το δύσκολο μέτωπο.

Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή διότι κινείται με γοργούς ρυθμούς. Ο αέρας είναι τέτοιος που καθοδηγεί τη φωτιά. Και ουσιαστικά ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και να αποκτήσει μια δυναμική διαφορετική” σημείωσε.

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Καλύβια – Καίγονται σπίτια στον οικισμό Στίπιζα

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στα Καλύβια, στον οικισμό Στίπιζα. Μία αποθήκη καίγεται αυτή την ώρα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων άλλα δύο σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, κάνοντας το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι παρούσες ώστε να ελέγξουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια που απειλεί το εν λόγω πύρινο μέτωπο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρει να περιορίσει τη φωτιά.

Σοκάρουν οι εικόνες με τις φλόγες να καίνε οτιδήποτε βρουν στο πέρας τους. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που μένουν κοντά στα σπίτια τους για να τα σώσουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν, παρά τις εντολές των αρχών.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις τόσο πυροσβεστικές και αστυνομικές όσο και της Πολιτικής Προστασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.