Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την ερχόμενη Τετάρτη η απόφαση για τις ποινές των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη

Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης επί των ποινών που θα επιβληθούν στους δώδεκα κατ...




Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης επί των ποινών που θα επιβληθούν στους δώδεκα κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.



Η διαδικασία διεκόπη για σήμερα αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων κατέθεσαν τα αιτήματα τους για την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως, Κυριακής Κλιάμπα, προς το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά, εξειδικεύοντας τη θέση της για κάθε καταδικασθέντα ξεχωριστά. Μετά τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές θα αποσυρθούν για τη διάσκεψη και θα επανέλθουν για να ανακοινώσουν την απόφασή τους σχετικά με τα ελαφρυντικά.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας θα προτείνει επί των ποινών, θα αγορεύσουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 και θα ακολουθήσει νέα διάσκεψη των δικαστών. Τελικό στάδιο της δίκης σε πρώτο βαθμό θα είναι η ανακοίνωση των ποινών.

Ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο σε δηλώσεις τους για νομική δικαίωση της οικογένειας του Αλκιβιάδη Καμπανού.

"Είχα μελετήσει τις κατηγορίες των κατηγορουμένων ότι με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους θα καταδικαστούν όλοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από πρόθεση. Σήμερα υπήρξε μια νομική δικαίωση αλλά θέλω να σας πω ότι δεν είναι τυχαίο. Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη και εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί. Από τη μια πλευρά υπάρχει μια βαθιά ικανοποίηση στην οικογένεια, γιατί πραγματικά όλοι οι κατηγορούμενοι πολτοποίησαν αυτό το παιδί. Όμως, από την άλλη πλευρά, οι γονείς του Άλκη δεν θα δουν ξανά το παιδί τους», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Η απόφαση είναι δίκαιη αλλά παράλληλα ήταν μεγάλο σοκ να βλέπεις 12 παιδιά να λένε επί έξι μήνες ότι 'ήμουν εκεί, αλλά εγώ δεν χτύπησα τον Άλκη'", ανέφερε σε άλλο σημείο.

Η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστεί και για τους 12 το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για τους έντεκα αυτό του σύννομου βίου και κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.