Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμική Αεροπορία: 18 τα μάχιμα Rafale εντός των επομένων ημερών

  Με την αναμενόμενη άφιξη αύριο στην Τανάγρα και στην 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» του 17ου Γαλλικού μαχητικού Rafale αλλά και έως τα τέλη ...

 



Με την αναμενόμενη άφιξη αύριο στην Τανάγρα και στην 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» του 17ου Γαλλικού μαχητικού Rafale αλλά και έως τα τέλη Αυγούστου της 18ης «ριπής» κλείνει για την Πολεμική Αεροπορία ο προτελευταίος κύκλος παραλαβών των Γαλλικών «game changer» μαχητικών.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
ΠΗΓΗ NEWPOST



Πρόκειται για τα δύο τελευταία από τα συνολικά 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη της Armee De’l Air στο πλαίσιο της συμφωνίας για αγορά συνολικά 24 Γαλλικών Rafale. 18 αρχικά-12 καινούργια και 6 μεταχειρισμένα- όπως προέβλεπε η πρώτη συμφωνία συν επιπλέον 6 όπως αποφασίστηκε στη συνέχεια. Τα έξι τελευταία καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν από την Πολεμική Αεροπορία εντός του επόμενου χρόνου.

Έτσι έως τα τέλη του 2024 τα «γεράκια» της HAF θα διαθέτουν επιχειρησιακά ετοιμοπόλεμη μια πλήρη Μοίρα των υπερσύγχρονων μαχητικών που ήρθαν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή, να προσδώσουν στην Πολεμική Αεροπορία σαφέστατο ποιοτικό πλεονέκτημα και να προκαλέσουν εφιάλτες στους γείτονες.

Η παραλαβή αλλά κυρίως η ενσωμάτωση των Γαλλικών μαχητικών στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας με τη ταχύτατη ένταξη των Rafale στα επιχειρησιακά σχέδια της HAF χαρακτηρίζεται όχι μόνο για τα αεροπορικά δεδομένα της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως ως ένα μικρό θαύμα. Με τις fast track διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, από την υπογραφή της σύμβασης και την εκπαίδευση των Στελεχών της HAF έως την παραλαβή και την επιχειρησιακή πιστοποίηση της Μοίρας να σπάει κάθε ρεκόρ.


Με κρίσιμη παράμετρο να αποτελεί όχι μόνο η ταυτόχρονη απόκτηση των όπλων των Rafale με αιχμή του δόρατος τους «ανίκητους» Meteor αλλά και την εκπαίδευση των πληρωμάτων και τεχνικών πάνω στα όπλα. Και μπορεί για ευνόητους λόγους η Πολεμική Αεροπορία να μην διαφημίζει την εκπαίδευση των ιπτάμενων πάνω στα όπλα των Rafale και κυρίως πάνω στον διαβαθμισμένο Meteor όμως οι πληροφορίες του Newpost κάνουν λόγο για ήδη προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.