Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπουργός Άμυνας Σκοπίων: «Γιατί πρέπει να βάλουμε τους Βουλγάρους ως μειονότητα στο Σύνταγμα»

   «Οι συνταγματικές αλλαγές δεν θα είναι εις βάρος της Βόρειας Μακεδονίας, θα διευκρινίσουν μόνο ότι ο ‘μακεδονικός’ λαός είναι «ένας μακε...

  



«Οι συνταγματικές αλλαγές δεν θα είναι εις βάρος της Βόρειας Μακεδονίας, θα διευκρινίσουν μόνο ότι ο ‘μακεδονικός’ λαός είναι «ένας μακεδονικός λαός» (ξεχωριστός), με τη δική του ταυτότητα, αναγνωρισμένη, σεβαστή και με τη δική του γλώσσα», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Σλαβιάνκα Πετρόφσκα σε συνέντευξή της στο κανάλι TV21, σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου Τύπου του Υπουργείου Άμυνας στα Σκόπια.

«Οι Βούλγαροι είναι ήδη μέρος του Συντάγματος κατά κάποιο τρόπο, με τη διατύπωση («άλλοι») που υπάρχει στον βασικό νόμο, η οποία (διατύπωση) απλώς θα αποκτήσει σάρκα και οστά.

Και τέλος, θα μπει ένα τέλος στο πρόβλημα με τη μακροχρόνια θέση (της Βουλγαρίας) ότι είμαστε ένας λαός σε δύο χώρες. Αυτό θέλουμε να γράψουμε στο Σύνταγμα. Εάν αυτό εμποδίζει την αντιπολίτευση, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα», λέει η Πετρόφσκα.

Σύμφωνα με αυτήν, η παράταση της συζήτησης για τις συνταγματικές αλλαγές είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου για τη Βόρεια Μακεδονία.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και να ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Θέλω να πιστεύω ότι το κράτος έχει την πολιτική ικανότητα να λάβει μια τέτοια απόφαση, γιατί οι διαπραγματεύσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα, που αποτελούν μέρος της υλοποίησης του στρατηγικού μας στόχου – ένταξη στην ΕΕ, δεν είναι ούτε πολιτειακό ούτε ηγετικό ζήτημα», δήλωσε η Πετρόφσκα.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.