Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες λένε πως εξάρθρωσαν κατασκοπευτικό δίκτυο του Ισραήλ

    Ο τουρκικός Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MİT) κατέγραψε άλλη μια επιτυχημένη επιχείρηση κατά κατασκόπων που δρούσαν στην Τουρκία υπό...

   



Ο τουρκικός Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MİT) κατέγραψε άλλη μια επιτυχημένη επιχείρηση κατά κατασκόπων που δρούσαν στην Τουρκία υπό των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, γράφουν σήμερα τουρκικά δημοσιεύματα.



Σύμφωνα με αυτά, η τουρκική Αντικατασκοπεία (İKK) αποτελούμενη από 10 ξεχωριστές ομάδες της MİT που είναι υπεύθυνες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής εξάρθρωσε κατασκοπευτικό δίκτυο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, που δρούσε κυρίως με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής τεχνικής παρακολούθησης, όπως σημειώνεται.

Η τουρκική Αντικατασκοπεία «παρακολουθούσε βήμα προς βήμα τις δραστηριότητες πληροφοριών της Ισραηλινής Μυστικής Υπηρεσίας στην Τουρκία επί αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την MİT, η Mossad (Μοσάντ) επέλεξε ειδικά άτομα με ευφυΐα και ικανότητες παρακολούθησης και τα εκπαίδευσε στο εξωτερικό.



Επτά άτομα συνελήφθησαν στη επιχείρηση που οργάνωσε το τμήμα αντικατασκοπείας της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με αυτά (… αναφέρονται τα ονόματα-σημ.)όπως ομολόγησαν εργάζονταν για τη Μοσάντ κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους.

Συνολικά, 56 άτομα που συνδέονται με 9 κυψέλες θεωρούνται ότι εργάζονται για τη Μοσάντ.

Δημιούργησαν ψεύτικες ιστοσελίδες

Το ισραηλινό κράτος όπως διαπιστώθηκε ίδρυσε απομακρυσμένη διαδικτυακή ομάδα επιχειρήσεων με έδρα το Τελ Αβίβ, αποτελούμενη από πολίτες από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, με σκοπό τη συλλογή βιογραφικών πληροφοριών, την απόκτηση τοποθεσίας και πραγματικών διευθύνσεων IP .

Μάλιστα η ομάδα αυτή ίδρυσε ακόμη και ψεύτικες ιστοσελίδες ειδήσεων στο Διαδίκτυο που εξέπεμπαν σε διαφορετικές γλώσσες, κυρίως στα αραβικά.

Έγινε γνωστό ότι το γιγάντιο δίκτυο πληροφοριών, το οποίο ιδρύθηκε ως κορυφαία δομή πυρήνων πληροφοριών υπό την ηγεσία και τη διεύθυνση 9 διαφορετικών ισραηλινών αξιωματικών πληροφοριών που συνδέονται με τη Μοσάντ, έχει φτάσει σε επιχειρησιακή ικανότητα σε διεθνή κλίμακα.

Ιστότοποι έχουν μολυνθεί με λογισμικό υποκλοπής spyware

Σύμφωνα με την MİT, ιστοσελίδες που ανήκαν στα ψεύτικα προφίλ προετοίμαζαν μια «ειδική είδηση» που προσέλκυε τα άτομα στόχους, στους υπολογιστές των οποίων εισχωρούσε λογισμικό υποκλοπής spyware αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Όπως σημειώνεται στην κατασκοπευτική δράση ηγείτο ο Priyanshi Patel Kulhari, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1999, ήταν διευθυντής της εταιρείας spyware με έδρα το Τελ Αβίβ, Cyberintellingence International Private Ltd, η οποία παρείχε εξ αποστάσεως εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στους αξιωματικούς πληροφοριών που εργάζονταν για λογαριασμό του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Kulhari, ειδικός στον κυβερνοχώρο που εργαζόταν για τη Mossad, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους κατασκόπους στην Κωνσταντινούπολη.

Ήταν αυτός που καθόριζε και πάλι πώς θα διείσδυαν λογισμικό υποκλοπής στα τηλέφωνα των ανθρώπων-στόχων και σε ποιους συνδέσμους ειδήσεων θα έκαναν κλικ.

Δημιούργησαν μια ομάδα επιχειρήσεων στο εξωτερικό

Η MİT διαπίστωσε επίσης ότι οι κατάσκοποι αραβικής καταγωγής, τους οποίους στρατολόγησε η Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη, στάλθηκαν στον Λίβανο και τη Συρία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να καθορίσουν τις τοποθεσίες όπου θα διεξάγονταν επιχείρηση με επιθετικά drones.

Έγινε γνωστό ότι γραφεία που συνδέονται με διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς ιδρύθηκαν τάχα στη Μαλαισία, Ινδονησία και Σουηδία.

Στην πραγματικότητα, όλες οι επιχειρήσεις κατευθύνονταν από το Τελ Αβίβ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Yenisafak

The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.