Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μας έρχεται εμετός... Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφωνία για πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας και οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης

     Για συμφωνία να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα πολλαπλοί δίαυλοι επικοινωνίας ώστε οι δύο πλευρές να «επενδύσουν στο θετικό μομέντ...

    



Για συμφωνία να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα πολλαπλοί δίαυλοι επικοινωνίας ώστε οι δύο πλευρές να «επενδύσουν στο θετικό μομέντουμ» κάνει λόγο η κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius της Λιθουανίας, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι κκ. Μητσοτάκης και Erdogan συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Προς τούτο συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας»

Συνάντηση μίας ώρας σε «καλό κλίμα»

Η συνάτηση τωνδύο ανδρών διήρκεσε μία ώρα, χρόνο διπλάσιο του αρχικά προγραμματισμένου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας μετά τις αρχικές φιλοφρονήσεις που κατεγράφησαν μάλιστα και από τις τηλεοπτικές κάμερες είχαν την πρώτη ουσιαστική τους συζήτηση μετά από 16 μήνες και ενώ έχουν προηγηθεί μήνες μεγάλης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν που έγινε σε καλό κλίμα, η συζήτηση ήταν ειλικρινής. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το πλαίσιο για τη συνέχεια, από εδώ και πέρα. Τον «οδικό χάρτη» θα επεξηγήσει στις δηλώσεις του το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, αν και ήδη έχει δοθεί το στίγμα από τη συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ με την επαναδρομολόγηση των ΜΟΕ.

Στη συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη και Ερντογάν μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, αλλά και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπορυγού Άννα Μαρία Μπούρα.

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Ερντογάν στις κάμερες

Ερντογάν: Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα.
Μητσοτάκης: Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη συναντηθεί και ξεκίνησαν μια καλή επαφή.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.