Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι ΗΠΑ απέτρεψαν κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ από το Ιράν

   Ένα βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ, από τη στιγμή που εμπόδισε τους Ιρανούς να καταλάβουν ελληνόκτητο τάν...

  



Ένα βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ, από τη στιγμή που εμπόδισε τους Ιρανούς να καταλάβουν ελληνόκτητο τάνκερ στον κόλπο του Ομάν.



Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του 5ου Στόλου, οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ στο περιστατικό που συνέβη κοντά στις ακτές του Ομάν. Οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα σε διεθνή ύδατα.

Το ιρανικό σκάφος αποχώρησε από το σημείο όταν εμφανίστηκε το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS McFaul (DDG 74) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο:


Μετά το περιστατικό, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε μέσα επιτήρησης, φέρνοντας στο σημείο τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας MQ-9 Reaper και P-8 Poseidon.

Η κλήση κινδύνου που έφτασε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, προερχόταν από το πετρελαιοφόρο Richmond Voyager, με σημαία Μπαχάμες, με την εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey να δηλώνει ότι το πλοίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και διαχειρίζεται από τις ΗΠΑ.

Το Richmond Voyager δεν υπέστη απώλειες ή σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, αρκετές σφαίρες χτύπησαν το κύτος του πλοίου κοντά στους χώρους διαβίωσης του πληρώματος. Το πλοίο του ιρανικού ναυτικού αναχώρησε όταν έφτασε ο McFaul.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.