Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η άτακτη υποχώρηση του «Σουλτάνου» στο ΝΑΤΟ: Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας τα είπε όλα: Δεν του δώσαμε καμία άλλη δέσμευση…

   Οι Αμερικάνοι έχουν επίσης ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ πλήρως την πώληση f-16 στην τουρκία με την ένταξη της Σουηδίας, αφού το στρατιωτικό εμπάργκο στην ...

  


Οι Αμερικάνοι έχουν επίσης ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ πλήρως την πώληση f-16 στην τουρκία με την ένταξη της Σουηδίας, αφού το στρατιωτικό εμπάργκο στην τουρκία υφίσταται για λόγους που προυπήρχαν και παραμένουν...

Μάλιστα ο κ. Μενέντεζ είπε στο Reuters πως καθώς συνεχίζει να διατηρεί τις ανησυχίες του για την Τουρκία, θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αν θα άρει τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πώληση.

Ο γερουσιαστής ζητά να ανακοινωθεί αμέσως η πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, να δοθεί δωρεάν στην Αθήνα νέο αμερικανικό πολεμικό υλικό, μέχρι και Πάτριοτς. Ακόμα, να δοθούν άτοκα δάνεια για την απόκτηση των F-35, να δοθεί και δωρεάν στρατιωτική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου πολεμικού υλικού.

Και ο Λευκός Οίκος επιμένει και σήμερα να λέει πως παρ' όλο που υπάρχει θετική σκέψη από μέρους του, το Κογκρέσο τελικά θα αποφασίσει αν θα πάρει κάτι η τουρκία για την αεροπορία της...

Η δήλωση αυτή του Μενέντεζ ήρθε την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησε να προωθήσει στο τουρκικό κοινοβούλιο την επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO.

Από τους παλικαρισμούς στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη φτάσαμε τους τεμενάδες στο Βίλνιους της Ουκρανίας, όπου ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ο πολύς Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση αποδεχόμενος την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας Ουλφ Κρίστερσον, μετά τη συμφωνία του με τον Ερντογάν, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τα είπε όλα σε μία φράση:

«Δεν δώσαμε καμία άλλη δέσμευση πέραν αυτών που περιγράφονται στην τριμερή συμφωνία και στη νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεσμεύτηκε να εκπληρώσει όλα τα μέρη του τριμερούς μνημονίου με την Τουρκία και τη Φινλανδία, που υπογράφηκε πέρυσι τον Ιούνιο στη σύνοδο κορυφής της Δυτικής Συμμαχίας, στη Μαδρίτη.

Τίποτα άλλο. Ο Ερντογάν υποχώρησε χωρίς κανένα κέρδος, και η υπόσχεση του Σαρλ Μισέλ για τη νέα ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνά από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, η οποία είναι θύμα εισβολής και κατοχής του Αττίλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.