Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέθανε Κούρδος ακτιβιστής που βασανίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν

    Ο Κούρδος πολιτικός ακτιβιστής Μούσα Ισμαήλι, που συνελήφθη από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, πέθανε σε βασανιστήρια. Σύμφωνα...

   



Ο Κούρδος πολιτικός ακτιβιστής Μούσα Ισμαήλι, που συνελήφθη από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, πέθανε σε βασανιστήρια.



Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ‘Hengaw’, η οικογένεια του Μούσα Ισμαήλι που ζήτησε να παραλάβει το σώμα του γιου τους από το ιατροδικαστικό νεκροτομείο της πόλης Ούρμιγε, έλαβε την άρνηση των ιρανικών αρχών.

Μάλιστα, στην οικογένεια που επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης είπαν ότι ο γιος τους πέθανε, αλλά η σορός δεν θα παραδοθεί στην οικογένεια. Η οικογένεια απειλήθηκε, επίσης, να μην αναφέρει το θάνατό του σε κανέναν.




Ο 35χρονος Μούσα Ισμαήλι, ήταν από το χωριό Peswe της πόλης Piranşar του Ανατολικού Κουρδιστάν (Rojhilat), συνελήφθη πριν από δύο μήνες από τις δυνάμεις πληροφοριών χωρίς κανένα νομικό έγγραφο ή δικαιολογία και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με μια πηγή συγγενική της οικογένειας Ισμαήλι, οι κυβερνητικές δυνάμεις είπαν στην οικογένεια ότι ο Μούσα εκτελέστηκε χωρίς καμία εξήγηση.

Ωστόσο, η οικογένεια του Ισμαϊλί παρακολουθούσε συνεχώς την κατάσταση του Μούσα κατά τη διάρκεια της κράτησής του και λέει ότι δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη.

Σύμφωνα με τις αρχές, η θανατική ποινή για τον Ismaili επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλαμικής Δημοκρατίας και στη συνέχεια εφαρμόστηκε.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw καταδίκασε τη δολοφονία του Μούσα Ισμαήλι και σημείωσε ότι οι έρευνες για το έγκλημα που διαπράχθηκε από κρατικούς θεσμούς θα συνεχιστούν και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στο κοινό.

Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά της Hengaw, τους πρώτους έξι μήνες του 2023, τουλάχιστον 20 κρατούμενοι πέθαναν κάτω από βασανιστήρια σε ιρανικές φυλακές. Καταγράφηκε ότι 13 από τους συλληφθέντες που έχασαν τη ζωή τους ήταν Κούρδοι.

Rûdaw

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.