Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας δεν είναι φασιστικό σύμβολο- φταίει η δουλοπρέπεια μας στην Αθήνα

    Ο καθηγητής Δρ Γκόρνταν Καλαϊτζίεφ, ειδικός στο ποινικό δίκαιο, εκτιμά ότι η χρήση της σημαίας στην οποία αναπαρίσταται ο ήλιος με δεκα...

   



Ο καθηγητής Δρ Γκόρνταν Καλαϊτζίεφ, ειδικός στο ποινικό δίκαιο, εκτιμά ότι η χρήση της σημαίας στην οποία αναπαρίσταται ο ήλιος με δεκαέξι ακτίνες δεν ρυθμίζεται από το νόμο, επομένως η χρήση της δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί.



«Ο νόμος για τη χρήση των σημαιών ρυθμίζει τη χρήση της εθνικής σημαίας και των σημαιών ξένων χωρών, η χρήση άλλων σημαιών είναι στη σφαίρα της ελευθερίας της έκφρασης. Εξαίρεση αποτελούν οι σημαίες και τα σύμβολα που απαγορεύονται ρητά, όπως η φασιστική σημαία ή παρόμοιες – λέει ο Καλαϊτζίεφ.

Η «Ηλιακή Επανάσταση», μια μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει τον Τόνι Μενκινόσκι, που συγκεντρώθηκε ξανά μπροστά από το Πρωτοδικείο της Αχρίδας, τόνισε ότι το σύμβολο με τον ήλιο των δεκαέξι ακτινών είναι μέρος της πανάρχαιας ταυτότητας της Μακεδονίας και ότι δεν το εγκαταλείπουν.

Στη διοργάνωση της «Ηλιακής Επανάστασης», συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες με ξεδιπλωμένες σημαίες που απεικονίζουν τον ήλιο με δεκαέξι ακτίνες, οι οποίοι εξέφρασαν έτσι την υποστήριξή τους στον Μενκινόσκι και διαμαρτυρήθηκαν για τη δικαστική διαδικασία.

Αντί για συνεπή πρακτική του δικαίου, η δουλοπρέπεια είχε προτεραιότητα

Πριν από τη χθεσινή ακρόαση, υποστήριξη στον δικηγόρο έδωσαν αρκετοί ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο ήλιος από το Κούτλες (οθωμανική ονομασία της Βεργίνας) είναι ένα ενωτικό σύμβολο του ‘μακεδονικού’ λαού.

Οι περισσότεροι κάνουν έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον παραλληλισμό, επισημαίνοντας ότι «η δίκη είναι ουσιαστικά μια δίκη κατά της χρήσης της σημαίας με τον λεγόμενο ήλιο από τη Βεργίνα, και όχι δίκη για διατάραξη της δημόσιας τάξης και ειρήνης»;

Οι συνομιλητές τονίζουν ότι η δουλοπρέπεια της πολιτείας μας, των θεσμών και η ερμηνεία της ρύθμισης πέρασαν πολύ μακριά στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των ακόρεστων ορέξεων της Αθήνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δουλοπρέπειά μας από την άλλη, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων Nova Makedonija.

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.