Page Nav

HIDE
Tuesday, March 25

Pages

Classic Header

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

Αυτός είναι ο βρωμερός Φαλμεράϋερ: Ο μεγαλύτερος ανθέλληνας όλων των εποχών...

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» τα λεγόμενα του μεγαλύτερου ανθέλληνα… όλων ...



Εκατόν πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» τα λεγόμενα του μεγαλύτερου ανθέλληνα… όλων των εποχών Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ συνεχίζουν να προκαλούν.

Σε αυτό το βιβλίο όπως και στο βιβλίο «Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους», που γράφτηκαν στη δεκαετία του 1830, ο αυστριακός δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων.








Κατά την άποψή του οι Έλληνες προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους και οι οποίοι αναμίχθηκαν με Ελληνόφωνους, αλλά μη Έλληνες πρόσφυγες, δημιουργώντας τον λαό των νέων Ελλήνων.




Το έργο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάστηκε στην Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών. Ο Φαλμεράιερ απέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε το 589 μΧ στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602), με την γενικευμένη επιδρομή των Αβαροσλάβων που κατέκλυσαν την Βαλκανική, όπως διαβεβαιώνει ο ιστορικός του 6ου αιώνα Ευάγριος.

Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον Ελληνικό πληθυσμό ήρθε το 746 μ.Χ με την σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους εναπομείναντες Έλληνες.

Το αιρετικό αυτό έργο δέχτηκε τα πυρά Ελλήνων λόγιων οι οποίοι προσπάθησαν να αποδείξουν ως αβάσιμους τους ισχυρούς του με συγκριτικές μελέτες της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων των Ελλήνων διαχρονικά. Αρκετές εφημερίδες δημοσίευσαν πολεμικές και γελοιογραφίες εναντίον του και διάφοροι ρήτορες τον απαξίωναν σε διαλέξεις, ενώ τα παιδιά τον αποδοκίμαζαν στο δρόμο.

Στο εξωτερικό βρήκε πολλούς υποστηρικτές που δημιούργησαν Ιστορική Σχολή. Χαρακτηριστικός είναι ο επίλογος του βιβλίου στον οποίον ο Φαλμεράϋερ αναφέρει επιγραμματικά:

«Ας αφήσουμε τους σημερινούς κάτοικους αυτής της χώρας στην πλάνη τους πως κατάγονται από τους αρχαίους έλληνες. Αρκεί πως ο ίδιος ήλιος που φώτισε κάποτε τον Περικλή λάμπει ακόμα πάνω από τα κεφάλια τους».

Σε άλλο σημείο του το βιβλίο αναφέρει:

«Η Ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευθεί από την Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά, το μεγαλείο του πνεύματος, η απλότητα των συνηθειών, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι αθλητικοί αγώνες, οι πόλεις, τα χωριά, το μεγαλείο των μνημείων και των αρχαίων ναών, ακόμα και το όνομα του λαού, έχουν εξαφανισθεί από την Ελλάδα»


«Ένα διπλό στρώμα από ερείπια και ο βόρβορος δύο νέων διαφορετικών λαών σκεπάζει τους τάφους των αρχαίων Ελλήνων. Τα αθάνατα έργα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μερικά ερείπια, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποτελούν τώρα την μόνη απόδειξη πως πριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένας λαός σαν τους Έλληνες» διαβάζει κανείς στο βιβλίο.

«Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μία τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε έως την πιο απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου μία νέα φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάβων.

Οι Σκύθες-Σλάβοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Ελληνες. Ενας λαός με σλαβικά χαρακτηριστικά , τοξοειδείς βλεφαρίδες και σκληρά χαρακτηριστικά Αλβανών βοσκών του βουνού, που φυσικά δεν προέρχεται από το αίμα του Νάρκισου, του Αλκιβιάδη και του Αντίνοου.

Μόνο μία δυνατή ρομαντική φαντασία μπορεί να ονειρεύεται ακόμα μιά αναγέννηση των αρχαίων Ελλήνων» αναφέρει ο αιρετικός συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.



Ιερώνυμος για Εθνική Πινακοθήκη: Μας υποβιβάζει να μιλάμε γι...

Σοβαρό επεισόδιο στη Σαντορίνη: Ηλικιωμένος άνοιξε πυρ εναντ...

Τον Ιούνιο η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra «ΦΟΡΜΙΩ...

Η απάντηση του Παύλου Ντε Γκρες για την προσφώνηση «πρίγκιπα...

Άμα σας λέμε ότι είναι για τα πανηγύρια... Ο Βουλγαράκης τρα...

Κοιμούνται όρθιες οι Αρχές; Τουρκική προπαγάνδα σε μαθητές τ...

Ο γαμπρός του Ερντογάν αγοράζει ιταλική αεροδιαστημική εταιρ...

Ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή από τη Λίμνη Παμβώτιδα

Η Γερμανία δεσμεύεται για επιπλέον 300 εκατ. ευρώ βοήθειας γ...

Το ξέρετε; Τι σημαίνει η φράση «από την Σκύλλα στην Χάρυβδη»...

Έκλεισε δημοτικό σχολείο στη Ρόδο – Εντοπίστηκε αμίαντος σε ...

Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα: «Σε 15 μέρες κλείν...

Βρε ουστ! Το κόλπο Τσίπρα με τις παρουσιάσεις βιβλίων, για ν...

Λύσσαξαν οι μογγόλοι: Η Κύπρος παρέλαβε τη δεύτερη παρτίδα τ...

Άνευ όρων άρση των κυρώσεων της ΕΕ στους τζιχαντιστές της Συ...

Aνακάλυψη στο Παγγαίο: Εντοπίστηκε νέο σπήλαιο - Εντυπωσιάζο...

Ε, ρε φτώχεια καταραμένη! Τραγουδίστρια στη Λάρισα αποκρούει...

Πλέον έχουμε... «Γαλάζια Πατρίδα» και στον ουρανό! Άμα έχεις...

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν διαμορφώνει τις απόψεις στην Ουάσιγκτον...

Τι λες ρε νούμερο; «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» ...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Εθνική Πινακοθήκη: «Η ευθύνη είν...

Παύλος Ντε Γκρες: «Θα κάνουμε όλοι τη στρατιωτική θητεία που...

Μήνυση κατά των πρώην άχρηστων υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή ...

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βρετανία έστειλε προσφορά στην Τουρκία για τ...

Κινδυνεύει με κλείσιμο το μικρότερο σχολείο της Ευρώπης: Απο...