Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό είναι το ΜΟΝΟ παζάρι που έγινε... Τι πήρε η Τουρκία με το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

   Χθες το βράδυ η Τουρκία δέχθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι τι κέρδισε η Τουρκία απ’ α...

  


Χθες το βράδυ η Τουρκία δέχθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι τι κέρδισε η Τουρκία απ’ αυτό το «ναι». 



Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, η Σουηδία δεσμεύτηκε να μην παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PYD, στον οργανισμό FETO και τον Φετουλάχ Γκιολέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2016. 

Επίσης, η Τουρκία απέσπασε οικονομικά ανταλλάγματα, μέσω της συμφωνίας των δύο πλευρών για ενίσχυση της οικονομικής τους συνεργασία και του διμερούς εμπορίου. 

Τέλος, η Σουηδία δεσμεύεται να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ (η οποία δεν πρόεκειται ποτέ να συμβεί), την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης και τη απελευθέρωση της βίζα.

Εκτός από τα κέρδη, από τη Σουηδία, η Τουρκία, με την απόφαση της, έδωσε στην αμερικανική κυβέρνηση ένα επιχείρημα προς το Κογκρέσο να άρει τις επιφυλάξεις του για την πώληση των F-16 στη χώρα. Αλλά η το αμερικανικό στρατιωτικό εμπάργκο στην τουρκία υφίσταται για λόγους που προϋπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν... 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.