Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Φράγκος: «Δόλιοι» οι Τούρκοι στην στροφή τους στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις..Την ισχύ που έχασαν ψάχνουν!

    - Υπαρκτή, Ορατή και Επί θύρας η τουρκική απειλή... Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος στην τηλεοπτι...

  


 - Υπαρκτή, Ορατή και Επί θύρας η τουρκική απειλή...


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή "Σήμερα" αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στρατηγός είπε πως οι κόκκινες γραμμές έχουν τεθεί από την χώρα μας ύστερα και από την ξεκάθαρη δήλωση του ΥΠ/ΕΞ κ. Γεραπετρίτη ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που επικρατεί την τελευταία περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο, ούτως ώστε να βρεθεί λύση στις διαφορές για την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)» χωρίς να κάνει αναφορά σε θαλάσσιες ζώνες οι οποίες εμπεριέχουν και τα χωρικά ύδατα και επίσης να εκμεταλλευτούμε την διεθνή συγκυρία ώστε το Κυπριακό να τύχει της δίκαιης, βιώσιμης λύσης.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι στο νέο Δόγμα της Συμμαχίας προκειμένου η Κύπρος να συμμετάσχει σε ασκήσεις, στους χάρτες του ΝΑΤΟ να μην αναφέρεται ως Κυπριακή Δημοκρατία αλλά με συντεταγμένες με πρωτοβουλία πιθανότατα του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας το ως σοβαρό θέμα.

Ο κ. Αρχηγός τόνισε πως η τουρκική πλευρά επιδιώκει να κερδίσει χρόνο καθώς μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχε παραλάβει 24 F-35 και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16 και εκτίμησε πως παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι καθώς πρίν περίπου 10 μήνες μετά το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» και το «Μητσοτάκης γιοκ», ο Ερντογάν κάνει τη στροφή των 180 μοιρών και με την Ελλάδα απαντώντας θετικά στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη να συναντηθούν.

Επίσης ο στρατηγός είπε πως είναι ευκαιρία για ομαλοποίηση των σχέσεων και συνέχιση του καλού κλίματος χωρίς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και παύση του αναθεωρητισμού ο οποίος εμφανίζεται πλέον μόνο σε ακραία τουρκικά Μ.Μ.Ε., αλλά παράλληλα επεσήμανε τον κίνδυνο όλο αυτό να είναι ένας ελιγμός από πλευράς Άγκυρας όπως ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής Εράι Γκιουτσλουέρ ο οποίος βλέπει εξομάλυνση μόνο αν η Τουρκία γίνει ισχυρότερη από την Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά:«Αντί να ονειρευόμαστε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αυξάνουμε συνεχώς την εθνική μας ισχύ ώστε να φτάσουμε στο σημείο να φέρουμε σε μια κοινή (με εμάς) γραμμή τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες στο θέμα της Ελλάδας. Ειδάλλως, καθόλου δεν θα αρκεί να καθίσουν οι δύο αρχηγοί ενώπιος ενωπίω και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα, όπως θεωρούν κάποιοι».

Ο Στρατηγός αναρωτήθηκε εάν βρεθεί ευήκοον ους στην Τουρκία για την ανάδειξη του μοναδικού στην Ευρώπη και δεύτερου στον κόσμο μεγαλύτερου ξύλινου κτίσματος του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη και που σήμερα ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το οποίο ήδη από χτες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη 15 διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες που αφορούν στην διάσωση του και καλύτερη αξιοποίηση του Ορφανοτροφείου.

Ο Στρατηγός εκτίμησε ότι «Όλα θα λήξουν τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε αν δεν έχει πάρει το ''ΟΚ'' η Τουρκία όσον αφορά τα F-16 αλλάζουν τα πάντα. Ο κύριος Ερντογάν επιδιώκει την υστεροφημία του. Γνωρίζει, και λόγω ηλικίας του, ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να την αποκαταστήσει»

«Ο Ερντογάν διανύει την τελευταία του ευκαιρία να φανεί ως ηγέτης που επιλύει προβλήματα. Ο ελιγμός του είναι ξεκάθαρος: «Να πάρω τα F-16 για να αποκτήσω την ισχύ, και στο αποτύπωμα της Ιστορίας να κάνω ότι δεν μπόρεσαν οι άλλοι: να περιορίσω την Ελλάδα, να την περιθωριοποιήσω ώστε να γίνω όχι απλώς περιφεριακή δύναμη αλλά μία μεγάλη δύναμη στον 21ο αιώνα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εφαρμόσει το "Ειρήνη στην Τουρκία και Ειρήνη στον κόσμο"».

Και συνέχισε πως λέγοντας ότι ευτυχώς ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος, ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ έχουν πιστέψει ότι η Άγκυρα έχει αλλάξει πολιτική.

Ιδιαίτερα για την Αίγυπτο ο Στρατηγός επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο αγκάθι στις σχέσεις τους να είναι η επιδίωξη της Άγκυρας για την ανατροπή του Προέδρου Σίσι μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Τουρκία και είναι αυτό που τους ενοχλεί αφάνταστα παρόλες τις προσεγγίσεις πού γίνονται. Μάλιστα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν στα Νότια της Αιγύπτου αποκαλύπτοντας την συνομιλία που είχαν με τον τωρινό διοικητή της περιοχής του Ασσουάν όταν ήταν υπηρετούσαν μαζί στην Άγκυρα.

Ο Στρατηγός εξέφρασε έστω και με εύλογες αμφιβολίες την διακαή του επιθυμία ότι όσον αφορά την ΑΠΕΙΛΗ από την Τουρκία αυτή στο προβλεπτό μέλλον δεν θα ήταν:

- Υπαρκτή
- Ορατή και
- Επί θύρας

Με τον ακατάσχετο αναθεωρητισμό τους δεν έχουμε περιθώρια να μην είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση!!





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.