Το GÜRZ αποτελείται από πυροβόλο όπλο 35 χιλιοστών, 4 Πύραυλους Air Defense Very Low Altitude, 4 Low Altitude Air Defense Missiles, 4 Ac...
Το GÜRZ αποτελείται από πυροβόλο όπλο 35 χιλιοστών, 4 Πύραυλους Air Defense Very Low Altitude, 4 Low Altitude Air Defense Missiles, 4 Active Phased Array (AESA) Search Radar, ραντάρ ελέγχου πυρός, ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες και διαθέτει δυνατότητα διασύνδεσης δεδομένων
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια βροχή ανακοινώσεων-άρθρων τουρκικών ΜΜΕ, αναφορικά με νέα εγχώρια οπλικά συστήματα-μέσα και πυρομαχικά τα οποία θα παρουσιαστούν στην αμυντική έκθεση IDEF, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιουλίου.
Η συμβολή της ASELSAN στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων
Σε αυτό το μήκος κύματος εντάσσεται άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ, με τίτλο "η ASELSAN θα καταρρίψει τον εχθρό με το GÜRZ", επισημαίνοντας τα εξής:
"Η ASELSAN θα εκθέσει τις δυνατότητές της στις επικοινωνίες, την αεράμυνα, τα αεροηλεκτρονικά, τα ηλεκτροοπτικά, τον ηλεκτρονικό πόλεμο, τα ραντάρ και τα μη επανδρωμένα συστήματα σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες στη 16η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF 2023) που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 25-28 Ιουλίου.
Η ASELSAN, η οποία εκτελεί μια σειρά από έργα υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών προκειμένου να παράσχει στην πολυεπίπεδη αεράμυνα της Τουρκίας εγχώρια οπλικά συστήματα, πρόσθεσε ένα νέο σε αυτά.
Το αντιαεροπορικό σύστημα GÜRZ
Το αντιαεροπορικό σύστημα GÜRZ θα εκτεθεί στην IDEF 2023 ως το καινοτόμο σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας της ASELSAN που προσφέρει χρήση συνδυασμού πυροβόλου και πυραύλων στην αναχαίτιση εχθρικών εναέριων απειλών που πετούν σε πολύ χαμηλό αλλά και σε χαμηλό ύψους
Το GÜRZ είναι μια θωρακισμένη πλατφόρμα με ελαστικούς τροχούς 8×8 και ξεχωρίζει με τα ανώτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του.
Το σύστημα θα λειτουργεί ενάντια σε UAV, ελικόπτερα, πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και πυρομαχικά αέρος-εδάφους, προστατεύοντας τόσο σταθερές εγκαταστάσεις όσο και κινούμενα κομβόϊ από αεροπορικές απειλές.
Με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες πολέμου, αυξήθηκε η ανάγκη για συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας με υψηλή κινητικότητα.
Χάρη στις ανώτερες δυνατότητες ανίχνευσης, αναγνώρισης και παρακολούθησης στόχων του συστήματος, της προηγμένης αξιολόγησης απειλών και των λύσεων κατανομής όπλων, προσφέρει υψηλή καταστροφική ικανότητα έναντι απειλών σε μια οικονομικά αποδοτική αρχιτεκτονική.
Αποτελείται από πυροβόλο όπλο 35 χιλιοστών (Particle Ammunition Family ATOM, HEI, TP), 4 Πύραυλους Air Defense Very Low Altitude, 4 Low Altitude Air Defense Missiles, 4 Active Phased Array (AESA) Search Radar, ραντάρ ελέγχου πυρός, ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες και διασύνδεση δεδομένων.
Ενώ οι πύραυλοι MANPAD όπως το SUNGUR ή το STINGER χρησιμοποιούνται για στόχους πολύ χαμηλού υψομέτρου, ο πύραυλος BOZDOĞAN θα χρησιμοποιείται ως πύραυλος χαμηλού υψομέτρου.
Οι Τούρκοι αντέγραψαν το Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S-1;
Οι εικόνες του GÜRZ και τα χαρακτηριστικά του δείχνουν την εξόφθαλμη ομοιότητά του με το Ρωσικό Pantrsir» , κοινώς οι Τούρκοι μοιάζει να το αντέγραψαν.
Πως όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
Σε άρθρο μας 2,5 χρόνια πρίν με τίτλο, "Οι ΗΠΑ ανέκτησαν το ρωσικό Pantsir S-1 το οποίο αιχμαλώτισαν τουρκόφιλες δυνάμεις στη Λιβύη" αναφέραμε μεταξύ άλλων ότι:
"Το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S-1 το αγόρασαν από τη Ρωσία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τα οποία το παρέδωσαν στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον Στρατηγό Khalifa Haftar
Το εν λόγω σύστημα Pantsir S-1 εγκαταλείφθηκε από από τον LNA μετά την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Watiya από αντεπίθεση του GNA στις 18 Μαΐου.
Στη συνέχεια αυτό στα χέρια του διοικητή της πολιτοφυλακής Μοχάμεντ Μπαχρούν και μεταφέρθηκε σε τουρκική στρατιωτική βάση.
Τελικά οι αμερικανικές δυνάμεις ανέκτησαν το σύστημα Pantsir S-1 τον Ιούνιο από το αεροδρόμιο Zuwara, που βρίσκεται στα δυτικά της Τρίπολης, χρησιμοποιώντας μεταφορικό αεροσκάφος, μετά από φόβους ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτικών αεροσκαφών"
Κοινώς από τις 18 Μαΐου μέχρι την παράδοσή τους στους Αμερικανούς τον Ιούνιο, το Ρωσικό Pantsir S-1 βρισκόταν σε τουρκική βάση στη Λιβύη, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να το κάνουν φύλλο και φτερό οι Τούρκοι αντιγράφοντάς το δημιουργώντας το GÜRZ...
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.