Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συνεργάτες τους Kούρδους του SDF να αναμένουν επίθεση από Ρώσους και Σύριους από τα δυτικά του Εφράτη! Στέλνουν ενισχύσεις...

  Η επίθεση προετοιμάζεται προφανώς στα πλαίσια των συμφωνιών της Αστάνα, όπου από κοινού Ρωσία, τουρκία, Συρία και Ιράν συνδισκέπτονται δια...

 




Η επίθεση προετοιμάζεται προφανώς στα πλαίσια των συμφωνιών της Αστάνα, όπου από κοινού Ρωσία, τουρκία, Συρία και Ιράν συνδισκέπτονται διαρκώς προς την απόκοινού ανάσχεση των Κούρδων που στηρίζουν και εξοπλίζουν οι Αμερικάνοι και με κεντρικό στρατηγικό στόχο τους την αποτροπή της δημιουργίας Κουρδικού Κράτους. 

Η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τους Kούρδους συνεργάτες της του SDF και τις προσκείμενες φατρίες του να προετοιμαστούν για επικείμενη επίθεση στην περιοχή από τη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη όπου έχουν το έλεγχο οι Ρώσοι και ο Συριακός Αραβικός Στρατός, που είναι οι κυβερνητικές δυνάμεις. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, φθάνει και η ενίσχυση των ΗΠΑ. Αυτό σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη αύξηση της ρωσικής πίεσης κατά των ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία, που οι δυνάμεις τους μαζί με τους Κούρδους μάχονται κατά του Ισλαμικού κράτους από το οποίο απελευθέρωσαν τα εδάφη,  προοιωνίζει και δρομολογεί γεγονότα στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μελετούν διάφορες επιλογές για να απαντήσουν σε αυτό που αποκαλούν «ρωσικές προκλήσεις» των αμερικανικών δυνάμεων στα συριακά εδάφη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. 

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, τουρκίας, Ιράν και Δαμασκού και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν μια σειρά από στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ρωσική παρενόχληση στους ουρανούς της Συρίας, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομερώς τις επιλογές, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραχωρήσουν καμία περιοχή και θα συνεχίσουν να πετούν στο δυτικό τμήμα της Συρίας σε αποστολές κατά του ISIS.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα, η οποία έχει κλιμακωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, προέρχεται από την αυξανόμενη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Μόσχας, Τεχεράνης και Δαμασκού για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τη Συρία και τους κούρδους συμμάχους τους, την ίδια ώρα που τις κουρδικές περιοχές πιέζουν από βόρεια οι τούρκοι που επίησης συμμετέχουν στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Αστάνα μαζί με Ιραν και Ρωσία.

 Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο, η Ρωσία υπόκειται στο Ιράν για την υποστήριξή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και η Τεχεράνη θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρυνθούν από τη Συρία. Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μάρτυρες περισσότερης συνεργασίας, σχεδιασμού και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ρώσων διοικητών και άλλων μεσαίου επιπέδου ιρανικής πολιτοφυλακής της Δύναμης Quds στη Συρία, για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.

Άπό την άλλη οι Κούρδοι καταγγέλουν έντονα τις 3 χώρες της Αστάνα, έχουν κάνει επιστράτευση στις περιοχές που ελέγχουν όπως θα δείτε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.