Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mirage 2000 vs. F-16: Σκορ 3-1 σε μια “εξ ανατολών” προσομοίωση

  Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν προσομοίωση αεροπορικής μάχης μεταξύ αμερικανικών μαχητικών F-16 Fighting Falcon και γαλλικ...

 



Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν προσομοίωση αεροπορικής μάχης μεταξύ αμερικανικών μαχητικών F-16 Fighting Falcon και γαλλικών μαχητικών Mirage 2000. Το ευρωπαϊκό αεροσκάφος κέρδισε μια μεγάλη νίκη.



Στην προσομοίωση συμμετείχαν δύο σμήνη με τέσσερα αεροσκάφη έκαστο. Τα F-16 ενήργησαν ως επιτιθέμενοι. Τα Mirage 2000 ήταν οι αμυνόμενοι. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, τα γαλλικά αεροσκάφη μπόρεσαν να καταστρέψουν και τα τέσσερα αμερικανικά μαχητικά. Την ίδια στιγμή, η ομάδα F-16 κατάφερε να καταρρίψει μόνο ένα Mirage 2000.

Δυστυχώς οι Κινέζοι δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το υπό ποιες συνθήκες έγινε η μάχη και σε ποιες αποστάσεις. Ο σκοπός μιας τέτοιας προσομοίωσης δεν διευκρινίζεται, αλλά είναι πιθανό να σχετίζεται με τον σχεδιασμό πιθανών σεναρίων αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της Ταϊβάν. Ο στρατός της Ταϊβάν έχει σε υπηρεσία τόσο μαχητικά Mirage 2000 όσο και F-16. Το νησιωτικό έθνος προμηθεύεται εκσυγχρονισμένα αμερικανικά F-16 επιπέδου Block 70/72 για να συμπληρώσουν τα παλαιότερα F-16A/B.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.