Στις 10 Αυγούστου πριν από 110 χρόνια, οι Βαλκανικοί λαοί με τη βοήθεια μεγάλων δυνάμεων όπως η Μεγάλη Βρετανία (δηλ.: Σκωτία, Αγγλία, Ουα...
Στις 10 Αυγούστου πριν από 110 χρόνια, οι Βαλκανικοί λαοί με τη βοήθεια μεγάλων δυνάμεων όπως η Μεγάλη Βρετανία (δηλ.: Σκωτία, Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και άλλες αποικίες), Ρωσία, Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία…, καθώς και η απουσία εκπροσώπου των «Μακεδόνων» ( τότε, αυτό-αποκαλούνταν Σλάβοι της Μακεδονίας) σε εκείνο το συνέδριο, μοίρασαν την ιστορική και γεωγραφική Μακεδονία μεταξύ τους, υποβάλλοντας τους γηγενείς Σλάβους της Μακεδονίας σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση και μια συστηματική πολιτική διακρίσεων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα στα Βαλκάνια.
Πρωταίτιοι Βουλγαρία και Ελλάδα
«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τακτικές ταπείνωσης από τον 19ο αιώνα, εμποδιζαν και εμποδίζουν την πρόοδο των Σλαβομακεδόνων και της χώρας τους, της «Μακεδονίας», και αρνούνται μέχρι σήμερα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των σλαβικών μειονοτήτων στις χώρες τους.
Ως κορυφαίος οργανισμός για τους «Μακεδόνες» του εξωτερικού, καλούμε τις αρχές των Σκοπίων να ανακηρύξουν την 10η Αυγούστου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των «Μακεδόνων», όπως γράφει το δημοσίευμα.
Εδώ και αρκετά χρόνια, κάνουμε μια εκστρατεία για τη διαιώνιση των αναμνήσεων των Σλάβων -Μακεδόνων που χάθηκαν στους Βαλκανικούς και παγκόσμιους πολέμους. Πριν από 10 χρόνια, στην 100ή επέτειο, η Διασπορά των Σλάβων της Μακεδονίας, διοργάνωσε στα Σκόπια, το παγκόσμιο συνέδριο με τίτλο «Μακεδονία 2013: 100 χρόνια μετά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου».
Το συνέδριο προσπάθησε να διερευνήσει τις επιπτώσεις που είχαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και η Συνθήκη Ειρήνης στους Σλάβους της Μακεδονίας και στη «μακεδονική» τους ταυτότητα στο πλαίσιο της εσωτερικής και περιφερειακής πολιτικής, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Δημοσιεύσαμε έναν τόμο 474 σελίδων με 44 επιστημονικές εργασίες από ακαδημαϊκούς από 12 χώρες και διανείμαμε το περιοδικό σε πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουμε την εκπαίδευση σχετικά με την ιστορία και την ταυτότητα του (σλαβο)μακεδονικού λαού.
Φέτος, με τη βοήθεια των Σλαβομακεδόνων μελών της ένωσής μας, Στόγιαν και Ντουσάνκα Τράϊκοφ, μεταφράσαμε το τελευταίο βιβλίο του Δρ. Branislav Svetozarevic Pokorni «Μακεδόνες, η γένεσις του εθνικού ονόματος δια μέσου της χιλιετίας», τόσο στα μακεδονικά (σλαβική του Βαρδαρίου) και στα αγγλικά.
Το βιβλίο, το οποίο προωθήσαμε στο συμπόσιό μας στις 20 Ιουλίου στα Σκόπια, περιέχει αρχειακά έγγραφα που συλλέχθηκαν τα τελευταία 1.000 χρόνια που περιγράφουν τη μοναδικότητα του «μακεδονικού» λαού και το δικαίωμά του στο πραγματικό μας όνομα Μακεδονία», σημειώνει η Σλαβική ένωση της διασποράς, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.