Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Μετά τους 55 νεκρούς και 146 τραυματίες, αφέθηκε ελεύθερος ο διοικητής ένοπλης ομάδας

   Δύο αξιωματούχοι της «444ης Ταξιαρχίας Μάχης» στη Λιβύη ανέφεραν στο Reuters, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ότι ο Μαχμούντ Χαμζά, ο διοικητ...

  



Δύο αξιωματούχοι της «444ης Ταξιαρχίας Μάχης» στη Λιβύη ανέφεραν στο Reuters, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ότι ο Μαχμούντ Χαμζά, ο διοικητής της ταξιαρχίας του οποίου η κράτηση πυροδότησε τις σφοδρότερες συγκρούσεις στην Τρίπολη εδώ και χρόνια, σκοτώνοντας 55 ανθρώπους και τραυματίζοντας 146, επέστρεψε στη μονάδα του την Τετάρτη.



Επιπλέον, το Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στις γειτονιές της πρωτεύουσας, Τρίπολη, και σκηνές γιορτής ως έκφραση χαράς για τα νέα που δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα για την απελευθέρωση του Μαχμούντ Χαμζά, διοικητή του «444ης Ταξιαρχίας».

Η Ειδική Δύναμη Αποτροπής συνέλαβε τον Χαμζά, τη Δευτέρα, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει μέσω του αεροδρομίου Μιτίγκα, το οποίο ελέγχεται από τη δύναμη στην Τρίπολη.

Βάσει συμφωνίας που μεσολάβησαν οι σεΐχηδες της πόλης, η Ειδική Δύναμη Αποτροπής παρέδωσε τον Χαμζά σε μια τρίτη ομάδα, τη Μηχανή Υποστήριξης Σταθεροποίησης.

Η «444 Ταξιαρχία» συνδέεται με τη Στρατιωτική Περιφέρεια Τρίπολης, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας, της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενότητας που απολύθηκε από το Κοινοβούλιο, ενώ το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης ελέγχει τον «Μηχανισμό Αποτροπής» με επικεφαλής τον Αμπντούλ Ραούφ Κάρα.

Δεκάδες θύματα και τραυματίες

Εκπρόσωπος του Κέντρου Επείγουσας Ιατρικής και Υποστήριξης δήλωσε, την Τετάρτη, ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη τη Δευτέρα και την Τρίτη, έφτασε τα 55 άτομα και τους 146 τραυματίες.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενότητας της Τρίπολης που αποπέμφθηκε από το Κοινοβούλιο, ο Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, εξέδωσε οδηγίες στο Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης να «καθαρίσει τις επιπτώσεις του πολέμου και την ανάγκη καταμέτρησης των πληγέντων, προκειμένου να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υπέστησαν» μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο αλ Ντμπεϊμπά επιθεώρησε επίσης τη συνοικία Άιν Ζάρα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, τα ξημερώματα της Τετάρτης, για να πληροφορηθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν ορισμένοι πολίτες και εγκαταστάσεις τους ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων.

Ο κύριος πόλεμος στη Λιβύη έχει σταματήσει μετά την εκεχειρία μεταξύ των δύο κύριων μερών στην ανατολή και τη δύση το 2020, αλλά αντίπαλες ένοπλες ομάδες εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και φαίνεται ότι η επίτευξη μόνιμης λύσης στη σύγκρουση είναι άπιαστη από τις εμφύλιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά από μια εξέγερση που ξεκίνησε το 2011 και υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ.

Η Λιβύη στερείται ειρήνης ή ασφάλειας από την εξέγερση του 2011, η οποία υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης ( ΝΑΤΟ ), και χωρίστηκε το 2014 μεταξύ αντιμαχόμενων φατριών σε Ανατολική και τη Δυτική.

Asharq

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.